Rimforsa vidare i cupen: "Gjorde det jäkligt bra"

Okej, Rimforsa bjöd inte upp till skönspel på Vikingavallen på söndagen, men det blev seger med 2–0 mot Söderköping och avancemang i cupen. "Försvarsspelet gjorde vi jäkligt bra", sa RIF-tränaren Mats Andersson.

Daniel Karlsson gav Rimforsa ledningen mot Söderköping.

Daniel Karlsson gav Rimforsa ledningen mot Söderköping.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2024-04-07 18:54

Rimforsa har haft en period med mycket sjukdomar i spelartruppen. Matchplanen blev därför defensivt lagd.

– Vi hade ett par spelare borta och några som just kommit tillbaka från sjukdomsperiod. Bland andra lagkaptenen Henrik Isaksson. Vi jobbade och slet där ute mot ett Söderköping med stort bollinnehav. Tack vare hårt försvarsarbete så släppte vi inte till särskilt många lägen. De skott som gick fram gjorde Isak Nägga Arvidsson i målet jätteräddningar på.

RIF tog ledningen i mitten av första halvlek efter en spelvändning där Daniel Karlsson drog till på halvvolley och fick utdelning.

I andra levde ändå matchen in i det längsta, men när inhopparen Oscar Stridell gjorde 2–0 i 84:e minuten var saken klar.

– Han hade bara varit på planen i 30 sekunder så det blev ett riktigt superbyte. Målet tog också udden av Söderköping i rätt läge, sa Andersson som var helnöjd med laginsatsen.

– Offensivt sett kommer vi inte upp i någon nivå direkt, men sättet vi genomför matchen på och att vi vinner är väldigt bra.

I nästa omgång ställs RIF mot Hjulsbro.

– Den spelas nog på torsdag eller fredag. Det blir kul att möta ett lag från division 3 och få det som genrep inför seriepremiären helgen därpå mot LSW.

Då får vi se om nyckelspelarna Daniel Rambin och Adam Strangnefelt spelar. Duon saknades nämligen mot Söderköping. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!