Prodell räddade poäng till ÅFF

2-0 efter sex minuter. 2-2 med sex minuter kvar. 3-3 när matchen var slut. Det blev ett svängigt fotbollsparty mellan de allsvenska nykomlingarna, GIF Sundsvall och Åtvidabergs FF, på Norrporten Arena i lördags. Och "som vanligt" var det ÅFF:s Viktor Prodell som var festarrangör.

Fotboll2012-07-08 22:17

Två nya mål från Viktor Prodell i lördags, gör att han nu är upp i elva mål totalt i Allsvenskan och skuggar därmed Häckens Waris Majeed (12 mål) i skytteligatoppen. Och nu börjar proffsklubbarna runt om i Europa få upp ögonen för måltjuvens framfart.
- Det har ringt flera klubbar, det är naturligt med tanke på hur många mål han har gjort, avslöjar Prodells agent, Patrick Mörk, för tidningen Expressen.
Han vill dock inte direkt avslöja vilka klubbarna är eller vilka länder de kommer från.
- Nej, men det är väl de vanliga. Holland och Belgien. Det börjar helt klart röra på sig.
Det ökade intresset för Viktor Prodell gör att Mörk har konkretiserat sina samtal med Åtvidabergs FF och även diskuterat priset för en klubb att köpa loss ÅFF-anfallaren. Men några summor vill han inte gå in på.
- Det ska inte jag uttala mig om. Man kan kolla vad andra spelare gått för, men det är omöjligt att jämföra så också. Det beror så mycket på vilken klubb eller liga det är, säger Mörk.
Huvudpersonen själv ligger dock lågt:
- Det är min agent som sköter det där. Jag vet att han har koll och han säger till mig om det skulle vara något. Vi får se hur det går nu, säger Viktor Prodell.

Chockstart
Med samma startelva som i 5-1-segern mot serieledande Elfsborg senast, fick Åtvidaberg en chockstart på matchen. Sundsvalls Jesper Holster satte 1-0 i krysset redan i den andra minuten. 2-0 skickade Simon Helg in från långt avstånd drygt fyra minuter senare.
Även spelmässigt var hemmalaget bättre. Det var inte förrän efter en dryg halvtimmes spel som ÅFF kunde flytta fram positionerna och då lät heller inte målen vänta på sig. 2-1 gjorde Magnus Eriksson, framspelad av Anton Tinnerholm och 2-2 kom i den första halvlekens slutminut genom Viktor Prodell.
Den andra halvleken var spelmässigt bättre från ÅFF:s sida, men man lyckades aldrig skapa de där riktigt heta chanserna. I slutet av matchen kändes båda lagen ganska nöjda med varsin poäng. Därför kom Sundsvalls 3-2-mål i den 85:e minuten, nick av inhopparen Johan Eklund, väldigt överraskande. Hemmafansen räknade in tre härliga poäng, men då hade de glömt bort Viktor Prodell.
I den näst sista ordinarie spelminuten tog Oscar Möller emot ett inlägg i straffområdet, spelade fram Prodell, som fastställde slutresultatet.