Professor: Ställ in fotbollslandskampen

Coronaviruset härjar i Danmarks trupp. Nu vill Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, att matchen ställs in. –För att använda fotbollsspråk – blås av den, säger han till Aftonbladet.

Björn Olsen. Arkivbild.

Björn Olsen. Arkivbild.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Fotboll2020-11-10 13:20

Mittfältaren Robert Skov och en massör har testat positivt för covid-19 och skickats hem. Dessutom har åtta spelare i den danska landslagstruppen samt båda förbundskaptenerna, Kasper Hjulmand och hans assisterande Morten Wieghorst, isolerats.

För Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, är det tillräckligt med information för att slå fast: Ställ in vänskapslandskampen mellan Danmark och Sverige.

– De har ett utbrott. Det är lätt att misstänka att fler kan bli sjuka i närtid. De gör helt rätt att skicka hem spelare, isolera och minska på alla kontakter, säger han till Aftonbladet.

– Det låter som en märklig tillställning med några ihoprafsade lag med misstänkt smitta hos det ena bara för att spela en träningsmatch – mitt under en pandemi. Det låter lätt bisarrt.

– Samtidigt brukar de här lagens läkare har bra kunskaper och experter att konsultera med i ett sådant här läge. Man får hoppas att de tar rätt beslut, men jag tycker det låter konstigt om de ska spela. All lagidrott blir stukad i ett sådant här läge.

Matchen på Brøndbystadion är planerar att spelas på onsdag. Senare i veckan väntar Nations League-matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!