Proffsklare Karlsson upp i skytteligatopp

Klar för nederländska ligan i går – målskytt för Elfsborg i dag. Jesper Karlsson avslutade (?) sin tid i allsvenskan med kryss borta mot Djurgården (1–1) och som skytteligaledare –Det var en lång dag i går, en stor dag för mig och min familj, säger 22-åringen till Dplay.

Jesper Karlsson (höger) skrev in sig i målprotokollet ännu en gång mot Djurgården.

Jesper Karlsson (höger) skrev in sig i målprotokollet ännu en gång mot Djurgården.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2020-09-12 17:05

Viktiga poäng i racet om Europaplatserna stod på spel när tabellfyran Djurgården tog emot Elfsborg.

Svenska mästarna hade fått två veckor på sig att träna ihop sig efter bottennappet (1–3) mot bottenlaget Helsingborg – vilket syntes på Tele2 arenas konstgräs. "Blåränderna" hotade gästerna från Borås gång efter annan och tvingade målvakten Tim Rönning till ett flertal svettiga ingripanden.

Trots det var det en gulsvart spelare som spräckte målnollan.

Matchen var 21 minuter gammal när Jesper Karlsson erövrade bollen efter en djurgårdshörna, vände spelet blixtsnabbt, hittade ut till Robert Gojani på högerkanten och avslutade rappt när han fick tillbaka bollen utanför offensivt straffområde.

"En besvikelse"

Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit kunde bara agera statist när bollen satt lågt intill norrmannens högra stolpe.

– Det är slarvigt, på en hörna... Då ska man inte åka på ett baklängesmål, konstaterade hemmalagets Jesper Karlström för Dplay i halvtid och tillade:

– Vi hade snackat om det innan. Det är en besvikelse.

Jesper Karlsson, som så sent som på fredagen blev officiellt klar för nederländska AZ Alkmaar, noterade därmed sitt tionde mål för säsongen och delar i och med detta skytteligaledningen med IFK Norrköpings Christoffer Nyman.

– Det var en lång dag i går, en stor dag för mig och min familj. Jag älskar att spela fotboll, om det är här eller i AZ. Det är en konstig känsla men man måste ut och fokusera och det tycker jag att jag gör, säger Karlsson till Dplay om känslan att spela för ett lag och samtidigt tillhöra ett annat.

– Jag tror inte man ska tänka så mycket, utan bara ut och köra. Jag är fortfarande en spelare här.

Chilufya kvitterade

Enligt Fotbollskanalen börjar Karlssons nya kontrakt inte gälla förrän den 28 september, såvida inte AZ går vidare till Champions League-playoff. Då är det 18 september som gäller. Och dessvärre för Karlsson blev hans fullträff inte matchavgörande i vad som kan ha varit hans sista framträdande i allsvenskan.

Djurgården behövde inte vänta länge på kvitteringen i den andra halvleken då Edward Chilufya sprang i djupled på sitt patenterade vis i den 47:e minuten. Frispelad av Jesper Karlström från egen planhalva avslutade 20-åringen kyligt mellan benen på Rönning och utjämningen var ett faktum.

Det oavgjorda resultatet gör att placeringsläget är oförändrat i den allsvenska toppen där Djurgården och Elfsborg får fortsätta jaga tvåan Häcken och serieledande Malmö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!