Lindblom gör sin första säsong – som spelande tränare

Siktet är inställt. Toppen är målet. Gullringens GoIF tar sats för en ny toppstrid i division 4. "Vi ska bygga vidare på det vi påbörjade förra året", säger den spelande tränaren Ola Lindblom.

Ola Lindblom leder i år Gullringens GoIF tillsammans med Patrik Wärnehall. Lindblom är spelande tränare och ser fram emot säsongsstarten på lördag.

Ola Lindblom leder i år Gullringens GoIF tillsammans med Patrik Wärnehall. Lindblom är spelande tränare och ser fram emot säsongsstarten på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-28 06:00

AVSPARK 2023

Uppskjutet. Två gånger om. Gullringens GoIF har fått vänta på att spela premiär. På lördag är det äntligen dags, när Malmbäcks IF gästar Gullemon.

Gullringens uppladdning och förberedelser har varit lite sisådär, menar den spelande tränaren Ola Lindblom.

– Ja, det har varit lite ryckigt. Vi har inte riktigt fått ställa upp med det laget vi velat i träningsmatcherna. Samtidigt har det inneburit att många yngre spelare har fått kliva fram.

Det är just det unga gardet som Lindblom hoppas ska kunna ta ytterligare steg i år. Många av dem fick en hel del speltid redan förra säsongen, då Gullringen slutade trea i sin division 4-serie.

– Många av de yngre killarna kan komma in och förändra matchbilder, så de är inte bara utfyllnadsspelare. Jag tycker att både Felix (Johansson) och Herman (Lynbech) har tagit steg och börjar ta för sig mer och mer, i allt från tuffhet till snack och så vidare. Det är två spelare man kan hålla ett extra öga på i år, säger den spelande tränaren, som delar på tränaransvaret med Patrik Wärnehall.

undefined
Felix Johansson, Gullringens GoIF.

Att GGoIF fått vänta på att komma igång med seriespelet har både sina för- och nackdelar. Fördelen är att man kunnat observera hur övriga lag i serien står sig.

– Ekhagen har inlett med två raka segrar och jag tyckte att de hade något bra på gång redan förra året. De kommer nog vara toppkonkurrenter till oss i år. Tranås har förvisso inlett svagt, men jag tror att även de kommer vara där uppe, säger Ola Lindblom.

För så är det. Gullringen siktar mot den absoluta toppen. 

– Självklart. Det är där vi ska vara.

Vad kan vi förvänta oss av ditt lag i år, rent spelmässigt?

– Vi ska bygga vidare på det vi påbörjade förra året. Att spela bollen hela tiden. Att våga vinna bollen högt och verkligen trycka motståndarna bakåt. Det är hela tiden sånt vi jobbar med på träningarna och vi involverar bollen i alla övningar.

Vilka delar av laget ser du som viktigast?

– Centrallinjen, helt klart. Där är vi riktigt starka och får vi bara vara friska på de flesta fronterna så kan det bli bra.

Rasmus Bexell är en av bitarna, längst upp i den där centrallinjen. Han är tillbaka i Gullringen efter ett år i Kisa BK. "Ralles" medverkan i premiären på lördag är dock osäker. Han är en av flera spelare som riskerar att missa matchen.

– "Ralle" har varit sjuk, så vi får se. Sen har vi Jesper (Wärnehall) som med största sannolikhet inte kommer kunna spela. Han har ljumskproblem. Vi har Anton Palmér långtidsskadad sedan tidigare och Arbnor (Mataj) bortrest. Jag själv har haft strul med en baksida, så även där är det osäkert, säger Ola Lindblom.

Följ vår liverapportering i premiären mot Malmbäck på www.vimmerbytidning.se. Matchstart klockan 13.00.

undefined
Anton Palmér, Gullringens GoIF.
Patrik Wärnehall och Ola Lindblom.
Patrik Wärnehall och Ola Lindblom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!