Profilens besked inför säsongen: "Så himla kul"

Det var inget snack om saken. Rimforsa IF-ikonen Tobias Lundh spelar vidare även 2023. "Jag tänker att jag gnuggar på lite till", säger han med ett skratt.

Tobias Lundh spelar vidare i RIF även 2023. Då får han och laget lira på konstgräs.

Tobias Lundh spelar vidare i RIF även 2023. Då får han och laget lira på konstgräs.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2023-02-07 18:00

Tobias Lundh fyller 45 år i sommar. Det är inget som verkar påverka honom i allt för stor utsträckning. RIF-profilen har bestämt sig för att fortsätta spela fotboll och känner ett sug inför det som komma skall.

– Formen är ändå okej. Man är ju inte 27 längre... Men det är så himla kul att vara med och lira, säger Lundh.

Att Rimforsa IF blir ett konstgräslag 2023 är inte heller något som stoppar honom. Planen är att en konstgräsmatta ska vara lagd på Hackelvallen redan i mitten av april.

– Jag är väl rätt så tudelad där. Det är klart att konstgräs har sina fördelar en viss period på året. Jag förespråkar ändå att spela på naturgräs annars och hade valt det alla dagar i veckan om jag fick välja. Det positiva är att vi kan träna och spela matcher i Rimforsa på vintern, säger Tobias Lundh.

RIF:s herrar var länge med i toppstriden i division 4 förra säsongen, innan man tappade under slutspurten. Nu har laget dragit igång försäsongen på allvar och förbereder sig inför cupspelet, som startar om knappt två veckor.

– Det har sett bra ut på träningarna och känslan är positiv. Vi har fått behålla de flesta spelarna och har även tränarstaben intakt. Uppslutningen har varit bra och det känns redan nu att vi är lite längre fram. 

Ett tungt tapp är däremot anfallaren David Cederholm, som lämnat för Ljungsbro i division 3.

– Den spelartypen som David är har vi inte riktigt i truppen. Vi har många rappa, tekniska spelare men kanske inte med samma tyngd som David hade. Däremot finns det andra spelartyper som säkert kan kliva fram och ta mer ansvar nu, menar Lundh, som också berömmer de många och duktiga unga spelarna:

– Ja, det finns absolut spelare som är redo att ta nästa steg. Man glömmer lätt bort sånt, när unga spelare kommer upp under sina första år... De kan svaja lite i prestationerna och det tar lite tid att bli en etablerad spelare och kunna spela och leverera i upp emot 20 matcher i serien. Sånt gör man inte under sitt första eller andra år, så det ska bli spännande att se några av dem nu.

De unga spelarna – och alla andra i RIF – kan glädjas åt att Tobias Lundh finns där även 2023.

– För min del så spelar det ingen större roll om jag får spela i fyran med A-laget eller i femman med B-laget. Jag tycker bara det är roligt att fortsatt kunna vara med och spela och bidra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!