Proppen ur efter paus i prestigemötet

Nu är den första omgången i Vimmerby Tidning Cup färdigspelad. Söndagens match mellan Gullringen och IFK Tuna slutade på samma sätt som den i lördags, med hemmaseger 3–1. "Vi är såklart nöjda att vi lyckades vinna", säger tränaren Peter Magnusson.

Tuff duell mellan Tunas målvakt Victor Nilsson och Hampus Nilsson och Gullringens Rasmus Bexell

Fotboll2021-06-06 19:24

Utöver resultatet fanns det i övrigt en hel del likheter mellan de inledande matcherna.

Första 45 minuterna var det ganska så segt och tempofattigt. Målchanserna var också lätträknade, tills gästerna vaskade fram ett par farligheter i slutet. Efter paus hände det desto mer...

– Jag tycker att vi borde haft ledningen i paus, menar nye Tuna-tränaren Thomas Kongstad och syftar bland annat på Ibrahim Doumbias ribbskott och dubbelchanserna för Gustavo Borges och Martin Carlsson.

Det här var en halvlek som just IFK inledde bäst och också avslutade bäst. Däremellan var det övertag för de gulsvarta.

– Vi växte in i det på ett bra sätt och tog över spelet. Det här var ett steg i rätt riktning jämfört med första matchen vi spelade, tycker båda tränarna Peter Magnusson och Emil Eklund.

Kongstad matchade många nya spelare i sitt lag och hade också räknat med att spelkvaliteten skulle skifta.

– Innan matchen sa jag att det skulle gå i vågor – och det var precis så det blev. Vi varvade bra perioder med sämre. Jag kan känna att vi tar lite för lång tid på oss ibland och måste höja bolltempot. Men det finns tid att jobba på det. Ändå skönt att få en match i benen.

Andra halvlek handlade mycket om Gullringens GoIF. Anfört av den trygga backlinjen med Alexander Svartz, Ola Lindblom och Martin Höglind-Stridell kontrollerade hemmalaget spelet. IFK stack visserligen upp i ett par halvfarliga kontringar, oftast med Anton Carlsson inblandad.

Ledningsmålet var påpassligt och effektivt. Bell Manetuup hittade djupledslöpande Melker Johansson, som snyggt satte 1–0. En stund senare var det dags för tvåan och också det vackert. Rasmus Bexell dundrade med precision in bollen i bortre burgaveln.

Avgjort?

Icke. Victor Gustavsson rullade in 2–1 efter fin framspelning från Anton Carlsson. Sen fick båda lagen varsin straff. Gullringen satte sin säkert genom Ola Lindblom. Tuna missade sin.

– Skönt att vi vann och det var mycket som var bra. Sen finns det saker att jobba med framöver, säger Magnusson.

Totalt sett var det en rättvis hemmaseger.

Extraplus i hemmalaget till försvaret, Albin Gustavsson, Bell Manetuup och Melker Johansson. Bäst i Tuna var Victor Nilsson, Hampus Nilsson, Ibrahim Doumbia, Anton Carlsson och Filip Ingemarsson.

Jesper Wärnehall gjorde en bra match i Gullringen, liksom Ibrahim Doumbia i IFK Tuna.