Proppen ur i andra när toppen slog botten

Chanser i massor – och missad straff. IFK Tuna skapade massor i första halvlek mot Ankarsrum, men inget lyckades. Så släppte allt efter paus. 3–0 till slut.

IFK Tuna vann mot Ankarsrum.

Fotboll2023-08-12 18:08

Tabelltvåan Tuna var storfavorit mot jumbon Ankarsrum. Och visst var det klasskillnad mellan lagen, men trots en rad farligheter så hade de blåvita fasligt svårt att få bollen i nät – i första halvlek. Bästa chansen fick Johan Carlsson, när han kom in direkt från bänken och tog hand om en straffspark. Den gick inget vidare, utan den bommades. Det ska också sägas att AIS-målvakten Kristoffer Lindqvist var strålande första 45 minuterna.

I andra kunde inte ens han stå emot anstormningen. Eddie Lundin frälste IFK med ett tidigt mål i den andra halvlek. Sen fyllde Anton Carlsson och Leon Hellström på till 2–0 och 3–0. Sett till spel och målchanser var segermarginalen i klart underkant.

I ett Tuna som var mycket piggare i andra halvlek utmärkte sig mittbacksparet Johan Lundin och Filip Gustavsson samt Ted Åström Åberg och Eddie Lundin, i andra.