Proppen ur till slut för HM IS – Sjökvist gjorde en kanonmatch

HM IS var helt överlägset Rumskulla i gårdagens derby. Trots det var ställningen bara 2-1 med två minuter kvar av matchen. Först då åkte proppen ur och hemmalagets segersiffror skrevs till slut till mer rättvisande 5-1.

Två av de båda lagens bästa spelare på samma bild – Ola Bertilsson i Rumskulla till vänster och Hjältevad/Mariannelunds Emil Sjökvist. Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-05-02 20:31

– Kanske lite onödigt spännande, tyckte Hjältevad/Mariannelunds tränare Roger ”Bullford” Olofsson efter matchen.
Och det är bara att hålla med. För stundtals var spelet i division sex-matchen mer likt handboll än fotboll. HM IS rullade runt utanför straffområdet och försökte på kanterna. Men man hade förtvivlat svårt att få fast bollen i boxen och skapa riktigt klara chanser.

Rumskulla hade verkligen ingenting.

Först i den 45:e minuten spräckte HM IS nollan då Gustav Stejdahl kom igenom och rullade in bollen.
När brorsan Erik gjorde 2-0 bara en dryg minut in i den andra halvleken trodde nog de flesta av de cirka 150 personerna runt Slättvallen att det skulle rinna iväg.

Och sett till spelet borde det ha gjort det. Men Rumskulla ville annat och från ingenstans satte Johan Hallin en snygg reducering.

Gästerna var dock aldrig nära att kvittera, men trots det bestod nerven i matchen ända fram till slutminuterna, då ställningen fortfarande var 2-1.

Då small det – tre gånger om. Pontus Larsson nickade in 3-1 i den 88:e minuten, Emil Sjökvist hängde in 4-1 från distans i den 89:e minuten och samme Sjökvist avslutade med att göra 5-1 på frispark i den 90:e minuten.
– Jag är glad över att vi behåller tålamodet och aldrig stressar upp oss, tyckte HM IS-tränaren.

Bäst i hemmalaget var mittfältarna Erik Stejdahl och Emil Sjökvist.
Hos Rumskulla gjorde mittbacken Sean McWilliams och comebackande (?) Ola Bertilsson ett stort jobb.