PSG till CL-final – slog ut Forsbergs Leipzig

Paris Saint-Germain är klart för sin första Champions League-final någonsin. Det franska storlaget vann med klara 3–0 när man slog ut Emil Forsbergs Leipzig –Vi förtjänar att vara här, säger matchvinnaren Àngel Di María.

PSG är klara för Champions League-final efter seger mot RB Leipzig.

Fotboll2020-08-18 23:40

Efter tre raka åttondelsfinaler är PSG klart för final i Champions League. Fransmännen vann med 3–0 och kontrollerade matchen redan från start.

Kylian Mbappé och Ángel Di María, som var tillbaka i startelvan efter skada och avstängning, var högst inblandade i segern.

– Vi åt upp dem från minut ett. Det kommer att bli tufft att sova fram till finalen säger Di María enligt BBC.

Blunder av Gulácsi

PSG:s stjärnanfallare Neymar var en annan som ställde till stora problem för Leipzig. Brassen visade upp sin individuella briljans och krånglade sig ur varje situation han hamnade i.

PSG tog ledningen i den 13:e minuten när mittbacken Marquinhos nickade in Ángel Di Marías perfekt slagna frispark.

Strax innan halvtid utökade Di María själv ledningen till 2–0 efter en fin klackskarv från Neymar. Ett mål som Leipzigmålvakten Peter Gulácsi får ta på sig sedan han skickat en boll rätt i gapet på jagande PSG-anfallare. Misstaget var varken hans första eller sista.

Forsberg inbytt

Leipzigs svenske mittfältare Emil Forsberg inledde på bänken, men byttes in lagom till den andra halvleken. Svensken tog hand om fasta situationer och hade en del boll, men någon större effekt fick bytet inte.

Efter nästan en timmes spel utökade Juan Bernat i stället PSG:s ledning till 3–0. Ett misstänkt offsidemål som godkändes efter VAR-granskning. Efter det slog fransmännen av på takten och bevakade ledningen matchen ut.

I finalen ställs PSG mot vinnaren i matchen mellan Lyon och Bayern München.

– Det spelar ingen roll vilka vi får möta, vi kommer att ge allt, säger Angel Di María.

Fakta: Så fortsätter Champions League

Av säkerhets- och tidsskäl i coronapandemin har det europeiska fotbollsförbundet Uefa tagit beslutet att förlägga resten av herrarnas Champions League-slutspel till Portugals huvudstad Lissabon och arenorna Estádio da Luz och Estádio José Alvalade.

Från och med kvartsfinalerna spelas alla matcher som enkelmöten till skillnad mot normala dubbelmöten. Samtliga spelas utan publik.