HĂ€r Ă€r vĂ„ra tips – tvĂ„ lokala lag i topp!

Vem gör flest mÄl? Vilken spelare Àr mest intressant att följa? Vem Àr viktigast för sitt lag? Nu Àr turen kommen till division fem nordöstra herr. Sporten tippar hur det kommer att gÄ för lagen i vÄrt nÀromrÄde.

Division 5 Nordöstra ser ut att bli ett riktigt getingbo.

Division 5 Nordöstra ser ut att bli ett riktigt getingbo.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-14 17:27

STRÖMSTENS TIPS:

1) IFK VĂ€stervik

2) Södra Vi 

3) IFK Tuna

4) Tjust

5) StjÀrnan

6) HM IS

7) Fagerhult

8) Ruda

9) Djursdala

10) Ariel

11) Storebro

12) Ankarsrum

KOMMENTAR: Södra Vi? IFK Tuna? MĂ„nga tror pĂ„ serieseger för ett lokalt lag i femman i Ă„r. Det kommer bli tufft, men jag tror Ă€ndĂ„ att IFK VĂ€stervik drar det lĂ€ngsta strĂ„et till slut. HM IS och Djursdala fĂ„r nöja sig med en mittenplacering. Storebro fĂ„r sikta in sig pĂ„ att hĂ„lla Ariel och nykomlingarna Ankarsrum bakom sig och i första hand rĂ€dda nytt kontrakt. Jag tror dock att det kommer att bli en alltför svĂ„r uppgift för dem. PĂ„ förhand kĂ€nns serien vĂ€ldigt stark ut, med flera lag som kan vara med i toppen. 

undefined
Simon Henriksson Djursdala SK

Vem Ă€r bĂ€sta nyförvĂ€rvet? 

– Anton Brorsson kommer att tillföra mycket i Södra Vis offensiv. 

Vem gör flest mÄl?

– Simon Henriksson har gjort mĂ„nga mĂ„l pĂ„ försĂ€songen för Djursdala. Trots att han nyligen har passerat 30 ser han ut att vara i sitt livs form. Kan mycket vĂ€l landa pĂ„ mellan 15-20 mĂ„l i Ă„r.

Vilken spelare Àr viktigast för sitt lag?

– Johan Lundin kommer bli en viktig kugge i IFK Tuna. Med en sĂ„ rutinerad pjĂ€s i backlinjen kommer laget slĂ€ppa in betydligt fĂ€rre mĂ„l.

Vilken spelare ser du mest fram mot att följa?

– Ludvig Lundqvist Ă€r ett intressant tillskott i Djursdala, som kan göra stor skillnad.

NORDINS TIPS:

1) IFK Tuna

2) Södra Vi

3) IFK VĂ€stervik

4) Djursdala

5) HM IS

6) Ruda

7) StjÀrnan

8) Tjust

9) Fagerhult

10) Ariel

11) Storebro

12) Ankarsrum

KOMMENTAR: Massor av derbyn, massor av lag frĂ„n trakten. Som vanligt blir det intressant att följa division fem-serien. Sett till vĂ€rvningar Ă€r det mĂ„nga som tror pĂ„ Södra Vi och IFK Tuna. Det gör jag ocksĂ„, trots att inget av lagen har övertygat pĂ„ försĂ€songen. Men det Ă€r klart att bĂ„da de hĂ€r lagen ska vara med i toppen sett till trupperna och spelarna de har. IFK VĂ€stervik har ocksĂ„ ett starkt lag och kommer nog att vara med i diskussionen. Djursdala kĂ€nns som en dark horse. MĂ„nga av spelarna var med i fyran förra Ă„ret och har ocksĂ„ mĂ„nga spelare som Ă€r fostrade i Vimmerby IF. HM IS kan ocksĂ„ överraska. De har en bra startelva. DĂ€remot fĂ„r Storebro det tufft.  

Vem Ă€r bĂ€sta nyförvĂ€rvet? 

– Johan Lundin i IFK Tuna. Med sin rutin och sin vilja att vinna kan han styra upp ett helt lag. 

Vem gör flest mÄl?

– Anton Brorsson gjorde mĂ„nga mĂ„l innan han lĂ€mnade för VIF. Är en Ă€nnu bĂ€ttre fotbollsspelare nu och kommer göra mĂ„nga mĂ„l i en forwardsroll i Södra Vi.

Vilken spelare Àr viktigast för sitt lag?

– Fredrik Kindstrand Ströberg i Storebro. Mycket tyder pĂ„ att Storebro fĂ„r försvara sig i matcherna och dĂ„ Ă€r Ströberg i mĂ„let viktig. Har varit mycket bra under försĂ€songen, dĂ€r han har slĂ€ppt in vĂ€ldigt lite mĂ„l. 

Vilken spelare ser du mest fram mot att följa?

– Jonatan Green ska bli kul att se. Har ett vasst skott med sin vĂ€nsterfot och Ă€r snabb nĂ€r han sĂ€tter fart. 

undefined
Jonatan Green, HM IS

DRECOS TIPS:

1) IFK VĂ€stervik

2) Tjust

3) Södra Vi

4) StjÀrnan

5) IFK Tuna

6) Ruda

7) Djursdala

8) Fagerhult

9) HM IS

10) Ariel

11) Storebro

12) Ankarsrum

KOMMENTAR: Blir det en toppfajt mellan de tvÄ lagen frÄn VÀsterviks kommun? Jag tror det. IFK har imponerat under försÀsongen och har fÄtt in riktigt starka nyförvÀrv. Inte minst Amel Komina. Tjust verkar inte bli sÀmre jÀmfört med förra Äret. DÀr bakom blir det tajt. Södra Vi borde vara det lokala lag som har mest kapacitet att störa de tvÄ i toppen. I botten tror jag att Storebro fÄr kÀmpa för varje pinne. Tuna, DSK och HM IS dÄ? Kan givetvis störa alla lag, speciellt Tuna. MÄste dock fÄ ihop det och hitta en kontinuitet i sitt spel.

undefined
Södra Vi IF

Vem Ă€r bĂ€sta nyförvĂ€rvet? 

– Niklas Gunnarsson i Södra Vi. Med sin erfarenhet frĂ„n spel högre upp och med den nivĂ„ han hĂ„ller, sĂ„ Ă€r han förstĂ„s ett jĂ€ttebra nyförvĂ€rv. 

Vem gör flest mÄl?

– Anton Brorsson. Nu verkar det som att han tar klivet upp som forward och Anton Ă€r duktig pĂ„ att hitta bra ytor och Ă€r stark i djupled. 

Vilken spelare Àr viktigast för sitt lag?

– Det gĂ„r inte att bortse frĂ„n vilken betydelse Johan Lundin kommer att ha i Tuna. Med sin pondus och vinnarskalle kommer han att leda laget. 

Vilken spelare ser du mest fram mot att följa?

– SvĂ„rt, men jag sĂ€ger Ludvig Lundqvist i Djursdala. Han kom fram tidigt i Vimmerby och nu Ă€r han tillbaka i den lokala fotbollen igen. 

Hampus Nilsson, IFK Tuna
Hampus Nilsson, IFK Tuna
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!