Qalid Adan Haji het när Rimforsa vann

Bortalaget Rimforsa vann mot Vånga i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll. 1-3 (1-2) slutade lördagens match.

Vånga IF förlorade mot Rimforsa

Vånga IF förlorade mot Rimforsa

Foto: Montage

Fotboll2024-06-15 15:41

- En rättvis seger, där vi kontrollerar matchen från start till slut. 3-1 är i underkant vi kunde gjort fler mål. Då vi för dagen har stort manfall och saknar många ordinarie spelare fyller vi på med unga juniorer. Rimforsa IF som förening mår väldigt bra och visar vilken bredd vi har i föreningen. Idag ställer vi upp med ett väldigt ungt lag och vinner i matchen. Kul att få se målvaktstränare Martin Persson dominera sitt straffområden igen. Även kul att få se "boss" - huvudtränare Mats Andersson som mittback. De båda gör en kanonmatch tillsammans med hela laget, kommenterade Rimforsas coach Sebastian Regner.

Segern var Rimforsas fjärde på de senaste fem matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

Gästande Rimforsa startade matchen bäst och tog ledningen. Mohamed Ali gjorde målet, redan i åttonde minuten.

Vånga kvitterade till 1-1 i 20:e minuten, när Erik Sundell hittade rätt.

Rimforsa tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Qalid Adan Haji. Och med sex minuter kvar att spela ökade Rimforsa ledningen genom Qalid Adan Haji. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Resultatet innebär att Vånga ligger kvar på åttonde plats och Rimforsa på fjärde plats i tabellen. Ett fint lyft för Rimforsa som låg på åttonde plats så sent som den 21 maj.

Nästa motstånd för Rimforsa är Ekängen. Lagen möts onsdag 19 juni 19.00 på Hackelvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!