Quaison: "Det är politik – jag spelar fotboll"

Robin Quaison är tydlig. Det finns inget problematiskt med att spela fotboll i Saudiarabien. –Det är inget som påverkar mig. Det är politik och jag spelar fotboll, säger landslagsanfallaren.

Robin Quaison spelar sedan 2021 i Saudiarabien.

Robin Quaison spelar sedan 2021 i Saudiarabien.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2023-03-26 20:19

Sommaren 2021 lämnade Robin Quaison Europa för spel i Saudiarabien och klubblaget Al-Ettifaq. Saudiarabien har fått kritik för att vara en diktatur och för landets bristande syn på mänskliga rättigheter. Dessutom är kronprinsen Mohammed bin Salman, som är huvudsponsor till den saudiska ligan, misstänkt för delaktighet på mordet på journalisten Jamal Khashoggi i Turkiet 2018.

Men det är inget som har påverkat Robin Quaison. 29-åringen säger att flytten fortfarande känns bra och att han trivs med livet där.

– Min klubb och mina lagkamrater har tagit hand om mig på ett fantastiskt sätt, säger han och ger sedan sin syn på landet:

– Det är politik. Jag spelar fotboll och det är inget som påverkar mig. Om det är problem att spela där? Det kan jag inte hålla med om. Varje land har sin politik och man kan tolka den som problematisk. För mig är det inga problem att spela fotboll där.

Svenskens kontrakt med Al-Ettifaq löper ut sommaren 2024. Vad som händer därefter får framtiden utvisa. Quaison har i alla fall inga planer på en AIK-comeback – trots att Stockholmsklubbens vd Manuel Lindberg tidigare flörtat med anfallaren.

– Min mamma ringde och sade: Robin, ska du flytta hem till AIK?, berättar Quaison.

– Men det är inget jag tänker på just nu. Jag har kontrakt den här säsongen och nästa, sedan får vi se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!