Quaison: "Jag håller målet väldigt högt"

Tio minuter från straffsparkar. Då klev Robin Quaison fram och frälste Sverige i förlängningsrysaren mot Tjeckien – och tog "Blågult" till en avgörande playoffmatch mot Polen. –Vi måste vinna nästa match, annars kommer det här ögonblicket inte betyda någonting, säger matchhjälten.

Robin Quaison jublar efter sitt avgörande mål i förlängningen mot Tjeckien.

Robin Quaison jublar efter sitt avgörande mål i förlängningen mot Tjeckien.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-03-24 23:48

Det var lämpligt nog två AIK-fostrade spelare som när det behövdes som mest klev fram på Friends arena, där ju både AIK och Sverige spelar sina hemmamatcher.

I den 110:e minuten väggspelade inhopparen Robin Quaison med Alexander Isak, innan Quaison skickade in bollen till 1–0 bakom den tjeckiske målvakten Tomas Vaclik – och Sverige till en avgörande match mot Polen där en biljett till VM i Qatar senare i år finns i potten.

– Ett fint mål, jag får en bra passning först av Victor (Nilsson Lindelöf), ger den till Jesper (Karlström), får tillbaka den, till Alex och tillbaka till mig och sen är det bara att passa in den, säger Quaison på presskonferensen.

– Det är alltid skönt att få spela och att få göra mål är ännu skönare.

Varit skadad

Quaison har dragits med skadebekymmer och gjorde nyligen comeback i klubblaget i Al-Ettifaq.

– Jag blev trött någonstans i mitten av förlängningen, jag har bara spelat fotboll i 80 minuter innan i dag. Jag blev lite trött, som tur var inte för trött, säger Quaison som blev inbytt med halvtimmen kvar av ordinarie tid.

Det matchavgörande målet håller han högt.

– Jag håller det här målet väldigt högt, men i slutet av dagen måste vi vinna nästa match, annars kommer det här ögonblicket inte betyda någonting, förhoppningsvis betyder det väldigt mycket.

"Orkar ej med oss"

Lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf till Radiosporten:

– Väldigt väldigt skönt. Vi började sisådär och sen jobbar vi in oss i matchen. I förlängningen var vi ett mycket starkare lag. Känns ej som att de orkar med oss.

Om Quaisons mål säger han:

– Klart det var en superhärlig känsla. Bara ren och skär glädje. Roligt för Robin också.

Polen skulle initialt ha mött Ryssland, men efter invasionen av Ukraina kastades Ryssland ut ur playoffspelet. Därför har Polen endast en träningslandskamp mot Skottland (1–1) i benen, medan Sverige alltså kommer med 120 tunga minuter.

– Lite tuffare, men sådan är fotbollen. Vi har ett bra läkarteam så vi kommer köra på. Vi ska ha väldigt bra rehab och vi kommer vara redo, säger Quaison till C More.

Vad som krävs av Sverige på tisdag?

– Göra mer mål. Bara göra mer mål. Kämpa som vi har gjort i hela kvalet. Jag tror på våra chanser, säger Quaison.

– Det kommer bli en tuff match. Vi mötte dem i somras (3–2 till Sverige i EM) och vet vad det är för lag och vilka spelare de har. I morgon börjar uppladdningen, säger Victor Nilsson Lindelöf till Radiosporten.

Fakta: Robin Quaison

Född: 9 oktober 1993 (28 år)

Position: Offensiv mittfältare eller anfallare.

Klubb: Al-Ettifaq i saudiska ligan, sedan 2021.

Tidigare klubbar: Järva SK, AIK, Väsby United (på lån), Palermo och Mainz.

Landskamper/mål: 38 stycken, 12 mål.

Landslagsdebut: Mot Nordkorea den 23 januari 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!