Quaison skadad – Berg avslöjade ersättaren?

Robin Quaison dras med en känning och missar mötet med Kroatien. Hans ersättare? Av allt att döma Alexander Isak, avslöjade Marcus Berg på lördagens presskonferens. –Han kan ha rätt, erkände förbundskapten Janne Andersson motvilligt.

Robin Quaison. Arkivbild.

Robin Quaison. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2020-10-10 18:50

Robin Quaison kommer inte till spel när Sverige möter Kroatien i Nations League-matchen, meddelade fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson på en presskonferens i Zagreb.

Quaison ersatte målskytten Alexander Isak i torsdagens 2–1-seger borta mot Ryssland och fick en skadekänning efter träningsmatchen.

– Det är inget allvarligt. Vi hoppas och tror att det blir bättre för varje dag och förhoppningsvis är han tillbaka till nästa match (mot Portugal på onsdag) men man får ta det dag för dag, sade Andersson.

Försade sig

27-åringens frånvaro innebär att Alexander Isak med största sannolikhet återigen kommer kliva in från start. Detta framgick efter att Marcus Berg, lagkapten mot Kroatien, råkat försäga sig en aning på samma presskonferens.

– Tyvärr är Robin borta, men Isak har visat vilka kvalitéer han har. Det gäller för oss att hitta en bra "connection". Vi har idéer om hur vi ska spela, sade Berg.

Janne Andersson, som givetvis inte ville att elvan skulle läcka ut, erkände inte rakt ut att Isak kommer starta men antydde att Berg inte var fel ute.

– Jag är förbundskapten och han är lagkapten, det är en viss skillnad, men han kan ha rätt.

"Alex jätteskicklig spelare"

– Om vi spelar med Alexander Isak. Om vi gör det så är "Alex" en jätteskicklig spelare som passar in i vårt sätt att spela. Han är ganska lik Robin sett till egenskaper, och som "Mackan". Han är en forward som kan binda fast boll och även hota i djupled. Det tycker jag att de här tre forwardsen alla gör på ett jättebra sätt.

Förutom Robin Quaison missar även Gustav Svensson mötet med Kroatien efter sin utvisning i den senaste matchen mot Portugal.

Både Sverige och Kroatien står på noll poäng i Nations League-gruppen och slåss om att undvika nedflyttning till B-divisionen.

Matchen startar på söndagen klockan 18.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om