Räddade poäng i derbyt – efter tidig utvisning

Tidig utvisning och på väg mot ny tung förlust. Då klev inhoppande Ellen White fram och räddade en poäng för sitt Manchester City i derbyt mot Manchester United (2–2).

Fotboll2021-10-09 16:38

Manchester City har haft en blytung start på Super League-säsongen och radat upp tre raka förluster.

Lördagens derby mot Manchester United inleddes också i uppförsbacke efter att Georgia Stanway fått ett rött kort tidigt i matchen. Ytterbacken gick in stenhårt och satte dobbarna i låret på Uniteds Leah Galton, som skrek ut sin smärta.

Men trots det var det City som skulle ta ledningen i matchen.

Anfallaren Khadija Shaw tajmade Demi Stokes inlägg från vänster perfekt och nickade in 1–0 i den 38:e minuten.

Strax innan pausvilan var svenska Filippa Angeldahl nära på att dubblera ledningen. Svenskan vräkte sig fram i straffområdet, men fick ingen ordentlig träff på inspelet från vänster.

City valde att backa hem och bevaka ledningen i den andra halvleken – vilket skulle straff sig.

Lucy Staniforth klackade in kvitteringen i den 72:a minuten efter en fräck hörnvariant där City-försvaret stod och sov – och bara minuter senare prickade Alessia Russo in ledningsmålet.

Det blev dock delad pott i Manchester efter att inhoppande Ellen White snappat upp en ribbretur och stött in kvitteringen till 2–2.