Räddaren i nöden?

Äntligen! Efter närmare ett års skadefrånvaro gör i kväll Kisa BK:s mittfältsmotor Anton Holm comeback. Och han kunde inte ha valt en viktigare match – hemmamötet mot bottenkollegan Linghem. – Det känns fantastiskt. Förhoppningsvis kanske jag kan ge nån form av positiv injektion, säger han.

Efter närmare ett års skadefrånvaro gör i kväll Kisa BK:s Anton Holm sinefterlängtade comeback. Och han kunde inte ha valt en viktigare match. Seger är ett måste mot bottenkollegan Linghem.

Efter närmare ett års skadefrånvaro gör i kväll Kisa BK:s Anton Holm sinefterlängtade comeback. Och han kunde inte ha valt en viktigare match. Seger är ett måste mot bottenkollegan Linghem.

Foto:

Fotboll2016-05-27 09:00

Problem med menisken och därefter konstaterat artros. Anton Holms knäskador har hållit honom borta från fotbollsplanen i närmare ett år. Men i kväll är det dags för comeback. Och det är nog alla Kisa BK-supportrar oerhört glada över.

– Nu råkade det vara jag som kommer tillbaka, men jag tror faktiskt att en injektion – av vilken sort det än kunde vara – är precis vad grabbarna behöver inför den här viktiga matchen, säger Anton Holm.

Och viktig är den. Om man kan prata om nyckelmatcher redan efter sju omgångar, så är det läge att göra det nu.

Kisa BK sist i division fyra med noll poäng. Linghem näst sist med fem poäng. 

”Go känsla”

– Jag har en riktig go känsla i kroppen. Jag har kört fullt på träning de senaste tre veckorna och spelat 90 minuter i en U-lagsmatch. Nu är det äntligen dags, säger Anton Holm.

Med Holm in i det unga KBK-laget, som har inlett säsongen med sju raka förluster, följer både kvalitet och erfarenhet.

– Jag hoppas att jag kan hitta en roll där jag både påverkar och hjälper till. I vårt gäng får jag väl ses som en gammal spelare med rutin, skrattar han.

– Viss känns det att man har varit borta länge. Bolltouchen kanske inte sitter som den ska än, men ändå har det gått förvånansvärt bra. 

Känner sig kluven

KBK-tränaren Thomas Gustafsson känner sig lite kluven inför matchen.

– Vi har flera killar som är bortresta, men samtidigt några sköna återkomster, säger han.

På den negativa listan återfinns bland annat målvakterna Alexander Karlsson och Jonatan Andersson. Det innebär att 18-årige Daniel Siverholm får göra a-lagsdebut i KBK-målet i kväll.

Saknas gör också mittfältaren Robin Edgar och försvararen Linus Knutsson.

– Det är som det är. Desto roligare då att Anton Holm gör comeback samt att Rasmus Bexell, Magnus Johansson och Samuel Lindell är tillbaka efter skador och avstängningar.

”Måste börja ta poäng”

Nästjumbon Linghem hemma alltså – och tre poäng är en nödvändighet för att inte tappa ännu mer mark till bottenkollegorna.

– Alla kan ju se hur det ser ut i tabellen. Vi måste börja ta poäng, inget snack om saken, säger KBK-tränaren.

– Jag tror ändå att vi har en bra chans i kväll. Vårt spel har sett betydligt bättre ut på slutet och utifrån de rapporter jag har fått om Linghem så ska vi inte behöva vara allt för rädda, avslutar Thomas Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!