Ineffektivt FBSK vann enkelt: "Kan bättre"

En målskillnadsaffär kan bli helt avgörande i kampen om guldet i damernas division 4. Frödinge/Brantestad SK vann med 6–0 i derbyt mot Gullringen. Det kan visa sig vara för lite. "Vi bränner oerhört många lägen", säger tränaren Daniel Wessman.

Frödinge vann mot Gullringen.

Frödinge vann mot Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-24 15:06

Timmernabbens IF och Frödinge/Brantestad har gjort upp om förstaplatsen i division 4 hela säsongen. Och det ser ut att bli en kamp in i det sista. 

FBSK leder serien efter lördagens derbyvinst borta mot Gullringen (0–6). Timmernabben är tre poäng bakom och har en match mindre spelad. Frödinge har ett plusmål till godo på TIF. Daniel Wessman, tränare, tycker att det borde varit mer efter derbymatchen.

– Första 20 minuterna är Gullringen lika bra som oss och vi kan bättre. Sen höjer vi oss och det står 3–0 i paus, på något sätt. I andra gör vi det mycket bättre men måste sätta våra chanser. Vi har tryck konstant men bränner oerhört många lägen. Vi ska göra fler mål, säger han. 

I sin sista match ställs FBSK mot Hultsfreds FK B. Timmernabben möter i sin tur Vimmerby IF C och avslutar sedan mot Gullringen.

Målskyttar i FBSK: Louise Andersson 2, Evelina Bertilsson, Tilde Johansson, Clara Sohlberg Perez och Emma Wessman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!