Rafflande upplösning i femman: "Många vinnarskallar"

Fem lag gör upp i toppen om serieseger samt kvalplatser och tre lag krigar för sin existens i botten. Det blir en rafflande avslutning på den nordöstra fotbollsfemman på söndag.

Markus Ahl har haft ett bra samarbete med Christian Simonsson på Djursdalas innermittfält den här säsongen. På söndag kan laget ta hem seriesegern.

Markus Ahl har haft ett bra samarbete med Christian Simonsson på Djursdalas innermittfält den här säsongen. På söndag kan laget ta hem seriesegern.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-09 09:00

Det är fördel Djursdala inför den sista omgången. De toppar tabellen på 23 poäng och har säkrat en kvalplats minst och vinner serien om de besegrar HM IS hemma. 

Markus Ahl återvände till Djursdala inför säsongen och är en av flera rutinerade spelare som har varit med och bidragit till lagets framgång.

– Min tanke var att varva ner och inte behöva träna så mycket. Jag hade inte räknat med att vi skulle vara med och göra upp om seriesegern. Vi har många spelare som är bra och även att en del har gjort fler matcher än träningar den här säsongen så har vi nått bra resultat. Jag tror att det beror på att vi har många vinnarskallar som vägrar ge sig ute på planen, säger Ahl som haft rollen som innermittfältare tillsammans med Christian Simonsson.

– Det är väldigt tacksamt att spela med honom. Vi köper mycket tid åt varandra genom vår löpstyrka. Jag har kunnat gå lite mer framåt tack vare att Simonsson tagit mer ansvar i defensiven.

Med nio insläppta mål på tio matcher är DSK seriens målsnålaste lag bakåt.

– Vi är tunga att möta och tack vare att vi släpper in så pass få mål har vi inte behövt göra så många heller. Framåt har vi flera som bidrar med mål så motståndarna har många som de behöver hålla koll på.

I sista omgången på söndag räcker det med vinst hemma mot HM IS för att ta hem serien.

– Vi har respekt för dem och de kan gå ut och spela helt avslappnat så det gäller att vi är vakna.

Hur skulle du ställa dig till spel i fyran med Djursdala?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Men i så fall skulle jag spela under samma principer utan krav på träning.

IF Ariel har andraplatsen på 22 poäng och ställs mot Bäckseda borta i sista omgången. Södra Vi IF är trea och ligger också på kvalplats med sina 21 poäng. De möter SK Lojal borta. Skulle Ariel och SVIF förlora har även IFK Västervik och Hultsfred som har 19 poäng en liten möjlighet att ta sig upp på kvalplats. Hultsfred tar sig an Gunnebo borta och IFK Västervik ställs mot Målilla borta.

Målilla och SK Lojal är för övrigt involverade i bottenstriden tillsammans med Skede. Målilla är på negativ kvalplats med sina sex poäng och SK Lojal som har fem poäng skulle gå förbi om de tar poäng mot SVIF samtidigt som Målilla förlorar. Skede som har Storebro borta i sista omgången har tre poäng och kan nå kvalplatsen om de vinner. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!