Här är Tunas motståndare i kvalet

Kval. Det är vad som väntar IFK Tuna. Och det blir på förhand tufft motstånd som väntar. "Det blir spännande", säger Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Eddie Lundin, Walid Hasan, Filip Ingemarsson, Tobias Thuresson och de andra spelarna i IFK Tuna kommer att möta Tenhult, Solberga och Norrahammar i kvalet.

Eddie Lundin, Walid Hasan, Filip Ingemarsson, Tobias Thuresson och de andra spelarna i IFK Tuna kommer att möta Tenhult, Solberga och Norrahammar i kvalet.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-10-09 14:16

Tenhults IF, Solberga GoIF och Norrahammars GIS. 

Där har i IFK Tunas motståndare i kvalspelet till division fyra. 

Så här säger IFK-tränaren Lasse Gustavsson om kvalmotståndarna. 

Tenhults IF:

– Jag trodde tidigare att Tenhult var alldeles för bra för att gå till negativt kval i fyran, men nu är de där. Jag vet egentligen inte så mycket om dem, men de får gälla som favoriter. När jag tittade på hur det gick i kvalspelet förra året så var det faktiskt inget lag från femman som gick upp via kval. Det tyder på att det är ganska så stor skillnad mellan divisionerna. 

Tenhult har för övrigt visat upp en strålande form större delen av hösten. De har bara en förlust senaste sju matcherna i samma division fyra-serie som Gullringens GoIF och Hultsfreds FK.

Solberga GoIF:

– Jag vet att de har gått bra i sin serie och att de kom tvåa (division fem norra). De var klara för kval i ett tidigt skede, men var långt efter Egnahem. 

Norrahammars GIS:

– Vad jag förstår så har Norrahammar krigat sig till kvalplatsen de senaste omgångarna. De kom trea i sin division fem-serie (nordvästra). 

I skrivande har inte förbundet presenterat vilket premiärmotstånd som väntar IFK Tuna kommande helg. Lasse Gustavsson tror dock att det blir bortamöte mot Solberga för deras del.

– Jag antar att de utgår från att det högst rankande laget (Tenhult) möter det sämst rankande (Norrahammar) i första omgången. Och eftersom vi får två bortamatcher i kvalet, så räknar jag med Solberga borta.

Vad talar för er?

– Tja, vad talar för oss? Inte mycket egentligen. Vi slår ur underläge och har allt att vinna. Men vi vet också att vi har spets i det här laget. 

Finns det några detaljer som blir extra viktiga för att det ska gå bra?

– Vi har tränat mycket på att sätta vårt presspel och jag tycker att det har fungerat bra. Vi har lyckats med många bollvinster högt upp i planen. Sen gäller det förstås att vi minimerar misstagen. Vi har inte råd att bjuda på för mycket, särskilt inte när vi möter bra motstånd. 

Hur förbereder ni er?

– Vi kommer att börja träna på konstgräset på Arena Ceos i Vimmerby. Det ger oss vettiga träningsmöjigheter när det blir allt mörkare. Jag vet inte alls vilket underlag våra motståndare spelar på. Och självklart kommer vi att försöka ta reda på mer om lagen som vi möter i kvalet närmaste tiden. Och som sagt, det bli spännande och en utmaning för oss. 

Lasse Gustavsson säger vidare att han tyckte att kvalspel var en rimlig målsättning att försöka nå inför säsongen. Nu är de där. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!