Rimforsa fixade poäng i svåra bortamötet

Premiärförlust. Sen sex raka utan nederlag. Poängen mot Hjulsbro innebär serieledning för Rimforsa IF. "Starkt att vi lyckades ta poäng här", säger Mats Johansson i RIF.

En pinne. Det blev det för Rimforsa när de mötte Hjulsbro på bortaplan.

En pinne. Det blev det för Rimforsa när de mötte Hjulsbro på bortaplan.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-05-21 19:48

Jodå. Rimforsas svit fortsätter. Men visst såg den länge ut att brytas i den svåra bortamatchen mot toppkonkurrenten Hjulsbro IK. Linköpingslaget tog ledningen tidigt och höll den till matchminut 82. Då slog Daniel Karlsson till, eller hur det nu var med den saken...?

– Det var faktiskt svårt att säga. Antingen var det han eller en försvarande back som fick bollen i mål. Nu fick ändå Daniel målet noterat på sig och hur som helst var det otroligt skönt – och viktigt. Hjulsbro är ett topplag och nu är det oförändrat mellan oss, säger Mats Johansson. 

RIF-ledaren var knappast nöjd med lagets första halvlek: 

– Nä, inte alls. Vi var initiativlösa och det känns som att man ska vara mer påkopplad i en sån här match. Kanske att det berodde på att det var långhelg och att vädret var bra, jag vet inte. Hur som helst så var det lite lojt. 

Andra halvlek var betydligt bättre. Då styrde Rimforsa. Och målet och kvitteringen skulle alltså komma. 

– Vi var mycket piggare än dem sista halvtimmen och vi ska definitivt inte be om ursäkt för den här poängen. Jag tycker det är bra gjort att vi nu tagit poäng borta mot både Grebo och Hjulsbro. 

Poängen betyder att Rimforsa är i serietopp, med samma poäng som Grebo och Gottfridsberg och en pinne före just Hjulsbro. 

Bäst betyg gick till David Lund och även till Qalid Adan Hajis andra halvlek.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!