Ramos lämnar Real efter 16 år

Efter 16 år i Real Madrid lämnar Sergio Ramos den spanska fotbollsklubben. Den 35-årige mittbacksstjärnan, vars kontrakt löper ut om ett par veckor, kommer att tackas av med en ceremoni under torsdagen.

Sergio Ramos lär ha spelat sin sista match för Real Madrid. Arkivbild.

Sergio Ramos lär ha spelat sin sista match för Real Madrid. Arkivbild.

Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Fotboll2021-06-16 21:51

En era är över i Real Madrid. Sergio Ramos, som anslöt till La Liga-laget från Sevilla inför säsongen 2005–2006, lämnar storklubben i samband med att hans kontrakt löper ut den 30 juni.

Anledningen till att lagkaptenen försvinner från klubben han har blivit en legendar i, och bland annat vunnit fem ligatitlar och fyra Champions League-titlar med, är att parterna inte kommit överens om en förlängning av kontraktet.

Ramos kommer att tackas av vid en ceremoni i den spanska huvudstaden under torsdagen, av bland andra klubbpresidenten Florentino Pérez.

Sergio Ramos, som haft stora skadeproblem under säsongen och endast spelade i 15 av 38 matcher när Real slutade tvåa bakom seriesegrande Madridrivalen Atlético i La Liga, utelämnades ur Spaniens EM-lag och spelar inte i mästerskapet som pågår runt om i Europa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!