Rangnick: Pogbas tid i United kan vara över

Paul Pogba behöver minst fyra veckor för att komma tillbaka från sin vadskada. Har den franske mittfältaren spelat sin sista match för Manchester United? Tränaren Ralf Rangnick är inne på att det mycket väl kan vara så.

Paul Pogba kan ha gjort sin sista match i Manchester Uniteds dress. Mittfältaren är skadad och kommer inte tillbaka innan ligasäsongen är över – och sedan är fransmannen kontraktlös. Arkivbild.

Paul Pogba kan ha gjort sin sista match i Manchester Uniteds dress. Mittfältaren är skadad och kommer inte tillbaka innan ligasäsongen är över – och sedan är fransmannen kontraktlös. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2022-04-22 15:01

Paul Pogba linkade av planen redan efter 10 minuter i mötet med Liverpool.

Nu säger Manchester Uniteds tillfällige tränare Ralf Rangnick att mittfältaren mycket väl kan ha spelat sin sista match för Premier League-klubben.

– Läkaren har sagt att det minst tar fyra veckor för honom att vara tillbaka, och vår sista match spelas i slutet av maj, säger han.

– Jag tror inte att det är särskilt troligt att han kommer att spela igen.

Var hamnar Pogba?

Pogba kom från klubbens ungdomsled, skrev på för Juventus 2012 och flyttade "hem" igen 2016, och har därefter haft ett par stora framgångar som segrarna i Europa League och i Ligacupen.

Trots titlarna har han till stor del varit en besvikelse, med hans svajiga prestationer och upprepade kontakter med andra klubbar – bland andra Juventus – som lett till irriterade fans.

I sommar, den 1 juli, är han så kallad free agent och kan välja att fortsätta karriären på annat håll.

Men vart 29-årige Paul Pogba tar vägen är osäkert.

Däremot är det klart att Ralf Rangnick blir kvar i klubben, dock inte som tränare utan som konsult.

Ny tränare blir i stället nederländaren Erik ten Hag.

"Blir bra"

– Jag visste att Erik var en av kandidaterna som ledningen pratade med. Jag berättade för dem att han skulle vara ett bra val, i alla fall utifrån vad jag har sett och hört från personer som jobbat tillsammans med honom, säger Rangnick.

– Jag tror fortfarande att han kommer bli bra.

Efter utskåpningen mot Liverpool, 0–4 på Anfield, väntar härnäst Arsenal på Emirates på lördagen.

En match som Harry Maguire ser ut att spela, trots att han och hans familj mottagit bombhot tidigare i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!