RANKING: Bästa värvningarna under hösten – plats 1–5

Som vanligt har det skett många fotbollsvärvningar under frimånaden. Nu är den över. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Här är plats 1–5.

Vimmerby Tidning har rankat de bästa fotbollsvärvningarna inför säsongen 2022. Nu presenterar vi de fem bästa.

Vimmerby Tidning har rankat de bästa fotbollsvärvningarna inför säsongen 2022. Nu presenterar vi de fem bästa.

Foto: Arkiv/Montage

Fotboll2022-01-07 19:40

1) KARLO GORANCI, Gullringens GoIF

Kommentar: Traktens fotbollsälskare kan jubla. Nu är den magiska bolltrollaren tillbaka i den lokala fotbollen. Låt vara i dubbla roller, både som tränare och spelare. Ni som såg honom briljera i Vimmerby IF, minns att han periodvis kunde sysselsätta ett helt motståndarlag. Senaste åren, i Hvetlanda GIF, har han haft en mer tillbakadragen roll på planen och skött den uppgiften galant. Det troliga är att han får en mer offensiv position i gulsvart.

undefined
Karlo Goranci är tillbaka i den lokala fotbollen. Den före detta Vimmerby IF-liraren blir spelande tränare i Gullringens GoIF.

2) Jetmir Shehi, SK Lojal

Kommentar: På tal om bolltrollare och fotbollsunderhållare. Här har vi en till, Jetmir Shehi. Precis som Karlo Goranci mycket svår att ta bollen ifrån som motståndare och en utmärkt dribbler. Dessutom kvick i både tanke och fötter. Är tillbaka i Lojal och kommer bli rolig att följa. Har alla möjligheter att dominera totalt i division sex. Kommer från division fyra-laget IFK Oskarshamn. 

undefined
Jetmir Shehi återvänder till SK Lojal efter en sejour i division 4-laget IFK Oskarshamn.

3) Ahmed Tarabeih, Vimmerby IF

Kommentar: I flera år har Ahmed Tarabeih och Jetmir Shehi varit närmast oskiljaktiga. 2022 spelar de i olika klubbar. Den löpstarke Hultsfredskillen kan bli en sensation i VIF. Har en förmåga att fullständigt äga sin kant och har en löpstyrka som kanske ingen annan lokal spelare matchar. Han kombinerar den egenskapen med bra teknik och en utpräglad vinnarmentalitet. 

undefined
Även Ahmed Tarabeih har spelat i IFK Oskarshamn. 2022 drar han däremot på sig Vimmerby IF:s tröja.

4) Filip Ingemarsson, SK Lojal

Kommentar: Från division fyra med IFK Tuna till moderklubben SK Lojal i sexan. Där han också blir tränare. Fotbollsmässigt en av de allra skickligaste spelarna häromkring. Med sin låga tyngdpunkt, sin blick för spelet och de ofta geniala passningarna finns förutsättningar att Ingemarsson kommer göra massor av poäng för sitt Lojal. Har också en skottförmåga som sticker ut. 

undefined
Filip Ingemarsson lämnar IFK Tuna för SK Lojal, där han blir spelande tränare.

5) Robin Gustafsson, Hägerstads IF

Kommentar: Lämnar Småland för Östergötland. Robin går också ett par hack neråt i seriepyramiden. Och det är klart, med de kvaliteter den energiske backen/mittfältaren besitter kommer han att göra skillnad i Hägerstad. Har fin känsla i sin högerfot och kan bli Ekvallens nye kelgris. Förra året spelade han i Gullringen. 

undefined
Robin Gustafsson blir en vass förstärkning för Hägerstads IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!