RANKING: Bästa värvningarna under hösten – plats 11–15

Frimånaden är över. I vanlig ordning har det hänt en hel del i våra klubbar. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Urvalet är stort och det har varit svårt att ta ut spelarna. Här är i alla fall plats 11–15.

Martin Larsson, Ibrahim Haddar och Kim Johansson är bra värvningar för sina respektive nya klubbar.

Martin Larsson, Ibrahim Haddar och Kim Johansson är bra värvningar för sina respektive nya klubbar.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-12-16 06:30

11) MARTIN LARSSON, Horn/Hycklinge IF

Kommentar: 

Tillbaka till rötterna. Efter flera starka år i Djursdala SK väljer den snabbe och konditionsstarke Martin Larsson att återvända till Horn/Hycklinge. Där kommer han såklart bli en mycket viktig kugge för division sex-laget. Har bra ledaregenskaper och blir en tillgång med sin fina vänsterfot. Spelar oftast antingen som vänsterback eller vänstermittfältare, men kan nyttjas även centralt. 

undefined
Martin Larsson lämnar Djursdala SK och går tillbaka till Horn/Hycklinge.

12) IBRAHIM HADDAR, Vimmerby IF

Kommentar: Kanske borde ha varit högre upp, men man ska veta att Ibrahim är en ung spelare och har precis etablerat sig på division fyra-nivå. Nu ska han ett snäpp upp, till trean. Det lär bli en omställning för den minst sagt spännande och kreative mittfältaren. Har en enorm potential och det ska bli superintressant att följa honom i VIF-dressen i år. 

undefined
Från Hultsfreds FK till Vimmerby IF. Det steget tar Ibrahim Haddar.

13) ANTON PALMÉR, Djursdala SK

Kommentar: Året i Gullringens GoIF blev sannerligen inte vad Anton eller klubben hoppats på. Den rutinerade mittfältaren/forwarden var skadad i princip hela säsongen. Nu verkar han ha fått ordning på sina skadeproblem och kommer med all säkerhet bli nyttig i DSK. Är en av traktens absolut bäste huvudspelare och har ett driv och en vinnarskalle som få andra. Är i grunden också en pålitlig målskytt. Blir spännande att se vad han kan åstadkomma i sin nya klubb. 

14) GUSTAV STEJDAHL, Vimmerby IF

Kommentar: Mariannelundskillen lämnade moderklubben för lir i Hvetlanda GIF och division tre. Laget åkte visserligen ut, men Stejdahl gjorde en helt okej säsong. Nu lämnar han GIF för spel Vimmerby och samma nivå. Nu har han fått känna på lite högre upp och det finns förutsättningar för att det kan gå bra även i VIF för bolltrygge och spelskicklige Gustav. Med honom i truppen stärks konkurrensen på framför allt backsidan, men han kan även spela sittande central mittfältare 

15) KIM JOHANSSON, Frödinge/Brantestad SK

Kommentar: Den rutinerade mittbacken/inre mittfältaren må vara en aning underskattad, men Kim Johansson har många kvaliteter som spelare. Det har han visat i många år. Var en av Södra Vi:s bästa i år och bidrar alltid med ett stort lugn till laget. Det adderar han med fin spelförståelse, en klokhet och ett bra huvudspel, bland annat. Går från division fem till division sex och allt tyder på att FBSK kommer ha stor nytta av Kim, om kroppen håller. 

Fotnot: Senare under lördagen kommer vi på Sporten att presentera platserna 6–10 på webben. Håll utkik!

Slutspelat i Södra Vi IF. Kom Johansson, till vänster i bild lämnar division fem för spel i sexan och Frödinge/Brantestad SK.
Slutspelat i Södra Vi IF. Kom Johansson, till vänster i bild lämnar division fem för spel i sexan och Frödinge/Brantestad SK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!