RANKING: Bästa värvningarna under hösten – plats 11–15

Frimånaden är över. I vanlig ordning har det hänt en hel del i våra klubbar. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Här är plats 11–15.

Filip Gustavsson gjorde en säsong i Västerviks FF. Nu återvänder han till IFK Tuna.

Filip Gustavsson gjorde en säsong i Västerviks FF. Nu återvänder han till IFK Tuna.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2022-12-20 17:30

11) FILIP GUSTAVSSON, IFK Tuna

Kommentar: Efter många år i IFK Tuna värvades den robuste mittbacken till Västerviks FF och spel i division tre inför den förra säsongen. Där etablerade sig Filip, som gjorde 17 matcher i serien, varav tolv från start. Nu återvänder 28-åringen till IFK Tuna och kommer inte minst att tillföra fysik och stabilitet i försvarslinjen. Kommer förmodligen bilda ett starkt mittbackspar ihop med Johan Lundin, som han kamperade tillsammans med i VFF. 

undefined
Filip Gustavsson gjorde en säsong i Västerviks FF. Nu återvänder han till IFK Tuna.

12) RASMUS BEXELL, Gullringens GoIF

Kommentar: Inför säsongen 2022 valde Rasmus Bexell att gå tillbaka till KBK inför återkomsten i division tre. Där varvade han mellan att vara startspelare och att agera inhoppare. Det blev bara ett år i moderklubben. 2023 får Gullringens GoIF återigen ta del av hans fotbollskunskaper. I Gullringen vet han vad han får, precis som klubben. Den profilstarke anfallaren kommer vara nyttig i GGOIF, inte minst med sin nickstyrka och sitt engagemang. 

undefined
Rasmus Bexell är tillbaka i Gullringens GoIF igen.

13) TIM ANSPACH, Rimforsa IF

Kommentar: När skadedrabbade ytterbacken Jesper Hellstrand valt att lämna RIF för spel i Vikingstad, var värvningen av Tim Anspach ett bra val. 22-åringen har varit kapten i Björsäter och har sin styrka i speluppfattningen och närkampsspelet. Behöver stärka sina offensiva kvaliteter. Anspach är välskolad i Åtvidabergs miljö. 

14) LUCAS ZANETTE, Kisa BK

Kommentar: Klart att en brasse ska vara med på den här listan. Efter en del tunga tapp kan Lucas Zanette bli en frisk fläkt i Kisa BK. Zanette är en ung spelare, med potential. Från Kisahåll beskriver de honom som en "typisk box-till box-spelare, som kan spela både ytterback och yttermittfältare. Han har en väldigt fin speed och fin teknik". 

15) MELVIN SVENSSON, Hjorted/Totebo IF

Kommentar: Är bara 18 år, men fick chansen som startspelare i division tre i Västerviks FF redan säsongen 2020. Samma visa 2021. Det gångna året blev det sex matcher i trean. Den snabbe, bollskicklige och hårt jobbande mittfältaren har redan presenterat sig på ett fint sätt i klubben som hans far Jakob Johansson spelat många matcher i. I inomhuscupen Nenne-pokalen avgjorde han finalen med matchens enda mål mot Gunnebo och var också en av turneringens bästa spelare. 

undefined
Melvin Svensson har lämnat Västerviks FF till förmån för Hjorted/Totebo.

Fotnot: Under onsdagen kommer vi på Sporten att presentera platserna 6–10 på webben. Håll utkik!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!