Rasar efter straffsituationen: "Solklar"

Det var en match som hade allt – förutom mål. Två storspelande målvakter stod i vägen när Djurgården–Mjällby slutade 0–0. –Vi ska ha en solklar straff, rasar Mjällbys tränare Anders Torstensson.

Djurgården fick inte hål på Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson.

Fotboll2021-08-23 21:11

Både Malmö FF och AIK är hack i häl och jagar Djurgården i toppen av tabellen. En förlust mot Mjällby och Malmö skulle ta över serieledningen efter 16 spelade omgångar.

Men Djurgården kom undan med ett kryss och tar tillbaka förstaplatsen som Malmö lånade i två dagar. Mjällby står kvar på en nedflyttningsplats, en poäng bakom Örebro på kvalplats.

– Vi jobbar träget vidare träning för träning så det är jätteskönt ändå att få utdelning i form av poäng, men nöjda är vi inte, säger Mjällbys Anders Torstensson i Discovery.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand var heller inte helt nöjd med matchen.

– Lite sådär. Vi vinner inte matchen och det är nummer ett. Sedan så finns det mer att önska både ute på plan och i straffområdet. Ja lite av varje, sammanfattar han insatsen i Discovery.

– Vi måste spela bättre om vi ska vara med och hota mer än vad vi gjorde i dag på vår hemmaplan. Orolig är jag alltid.

Storspelande målvakter

Matchen inleddes i ett rasande tempo och präglades av tuffa dueller och heta känslor.

Direkt i inledningen hade Djurgården en fin chans på en hörna och sedan skapade Mjällbys anfallsduo Amin Sarr och Mamudo Moro oreda för Djurgårdsförsvaret och Sarr kunde så när ge gästerna ledningen redan efter två minuters spel.

Men Hjalmar Ekdal kastade sig och räddade precis framför mållinjen när Moros skott gått mellan benen på Jacob Widell Zetterström i målet, som kort därpå tvingades till en fin räddning när han räddade ett skott ut till hörna.

Djurgårdens kanske bästa chans i den första halvleken kom strax före halvtid när Edward Chilufya i 45:e minuten stack i väg i en kontring och sprintade förbi de sista Mjällby försvararna, men skickade avslutet utanför från en dålig vinkel.

Direkt i den andra halvleken upprepades historien, men den här gången fick Chilufya avslutet på mål, som dock Mjällbys Carljohan Eriksson stod för en fin räddning på.

Trots flertalet målchanser för båda lagen var det alltjämt mållöst länge, mycket tack vara flera fina räddningar från båda målvakterna.

Inte ens när Emmanuel Banda fick ett superläge i målområdeskanten lyckades Djurgården överlista Eriksson i Mjällbymålet.

Mjällby kunde fått straff

Efter 83 minuter blev det upprört i Mjällbylägret. Jacob Bergström var först in i straffområdet när Djurgårdens Jacob Une Larsson föll bakom honom och landade på Bergström och drog med honom.

Domaren Victor Wolf viftade friande, men frågan är om inte gästerna borde fått en straff.

– Jag vägrar vara nöjd med poängen så som matchen ser ut. Vi ska ha en solklar straff. Jag tycker domaren faller för publiktrycket och jag tycker vi är det bättre laget, säger Anders Torstensson i Discovery.

– Vad är grejen? Trillar han medvetet i ett friläge i straffområdet? Nej, jag blir bara ledsen.