Rashford i målstim – sänkte Leicester

I fjol stannade han på fyra ligamål. Den här Premier League-säsongen är Marcus Rashfords målskörd tre gånger större. Anfallaren låg bakom Manchester Uniteds 3–0 hemma mot Leicester.

Marcus Rashford, vänster, gjorde två av målen i Manchester Uniteds seger mot Leicester.

Fotboll2023-02-19 17:18

Anfallaren inledde Premier League-säsongen, under nye tränaren Erik ten Hag, försiktigt och svarade för fyra mål på sexton ligaomgångar.

Efter jul har Marcus Rashford hittat ett annat flyt.

25-åringen har briljerat och gjort tio mål på tio ligamatcher.

Fullträffen mot Leicester var Rashfords 14:e för säsongen – och femte ligamatchen i rad som han har hittat nätet.

Den totala målskörden är dock betydligt större än så.

24 mål

Med Europa League, ligacupen och FA-cupen inräknat har han svarat för hela 24 fullträffar – vilket är hans målrikaste säsong i klubben.

Dessutom en enorm skillnad mot förra spelåret.

Då stod han för fyra ligamål och ett i Champions League för ett Manchester United som hade en tuff säsong och slutade först på sjätte plats i Premier League.

I mötet med Leicester slog han till i 25:e minuten. Bruno Fernandes använde yttersidan när han skickade bollen i djupet och på Rashfords andra tillslag skickade anfallaren distinkt in ledningsmålet på Old Trafford.

Halvtimmen senare satte han 2–0, ett mål som godkändes först efter VAR-granskning.

3–0 satte Jadon Sancho efter drygt en timmes spel.

Seger för Tottenham

Manchester United är trea i tabellen på 49 poäng, tre bakom Manchester City och ytterligare två efter ligaettan Arsenal som har en match mindre spelad.

Tabellfemman Tottenham fick vänta på sitt ledningsmål hemma mot West Ham men till slut hittade brasilianen Emerson rätt i 56:e minuten. Son Heung-mins 2–0 säkrade sedan segern.

Trepoängaren innebär att klubben har en poäng upp till Newcastle, som har en match mindre spelad.

Fakta: Skytteligan i Premier League

26 mål) Erling Braut Haaland, Manchester City.