Rasism fick Mbappé att överväga landslagsslut

Franska fotbollsförbundets ordförande, Noël Le Graët, säger i en intervju att kritiken Kylian Mbappé fick i samband med straffmissen i EM gjorde att han övervägde att sluta i landslaget. Mbappé är dock av en annan åsikt och menar att rasism var den bakomliggande orsaken.

Kylian Mbappé missade straffen som gjorde att Frankrike åkte ut ur EM mot Schweiz. Arkivbild.

Kylian Mbappé missade straffen som gjorde att Frankrike åkte ut ur EM mot Schweiz. Arkivbild.

Foto: Marko Djurica/AP/TT

Fotboll2022-06-19 14:26

Frankrike slogs sensationellt ut av Schweiz i EM förra sommaren och stor syndabock blev Mbappé, 23, som missade den avgörande straffen i åttondelsfinalen som gick till straffar.

"Det blir svårt att sova, men tyvärr är det här baksidan med sporten jag älskar så mycket", skrev den franske stjärnan på Instagram efter uttåget.

Efter förlusten var det Mbappé som fick stå i skottlinjen för den kritik som haglade över det franska landslaget.

"Han var arg"

Det franska fotbollsförbundets ordförande, Noël Le Graët, berättar att Mbappé övervägde att sluta i landslaget med anledning av den kritik han fick ta emot efter EM-fiaskot.

– Jag träffade honom efter EM. Han kände att förbundet inte hade backat honom efter straffen och den kritik han fick, säger Le Graët till Le Journal du Dimanche.

– Vi träffades i fem minuter på mitt kontor. Han var arg och ville inte spela för det franska laget något mer – något han uppenbarligen inte menade.

Mbappé svarar

Men Mbappé är av en helt annan åsikt.

"Jag förklarade för honom att det mer än något annat handlade om rasism och INTE om straffsparken. Men han ansåg att det inte hade varit någon rasism...", skriver fotbollsstjärnan på Twitter tillsammans med en länk till artikeln där Le Graët uttalar sig.

Mbappé har spelat nio landskamper för Frankrike sedan EM-slutspelet och är given i det franska landslag som reser till VM i Qatar senare i år.

På 57 landskamper har Mbappé noterats för 27 mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!