Real Madrid vann ligan – Ancelotti historisk

Fyra omgångar återstår i La Liga, men när det kommer till kampen om guldet blir de ointressanta. Real Madrid är mästare igen – för 35:e gången. Och nu har tränaren Carlo Ancelotti vunnit ligatitlar med fem klubbar i lika många länder. –Jag är väldigt stolt över det här. Jag har haft en väldigt lång säsong men jag njuter fortfarande av den, säger italienaren.

Real Madrids spelare hyllar tränaren Carlo Ancelotti efter ligasegern.

Real Madrids spelare hyllar tränaren Carlo Ancelotti efter ligasegern.

Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Fotboll2022-04-30 18:31

Rodrygo slog till två gånger och mål av även Marco Asensio och Karim Benzema gav 4–0 mot Espanyol.

Och så var saken klar. Reals spelare och fans kunde göra något de genom åren blivit tämligen vana vid: fira en vunnen ligatitel.

Klubben är 17 poäng före Sevilla och 18 före Barcelona.

En som hade en extra trevlig dag var tränaren Ancelotti, 62. Italienaren är numera den ende som vunnit ligatitlar i fem länder. Tidigare har han gjort Milan (Italien), Chelsea (England), Paris Saint-Germain (Frankrike) och Bayern München (Tyskland) till mästare.

– Att vinna med Real Madrid är verkligen speciellt. Det är första gången jag vinner titeln här och atmosfären är speciell, säger han.

Brasilianske veteranen Marcelo skrev också in sig i Real Madrids ärofyllda historia. Ingen i klubben har tagit lika många titlar som spelare. Marcelo är nu uppe i 24.

Det enda negativa Carlo Ancelotti upplevde på lördagskvällen var att han gärna hade blivit mer hyllad av spelarna.

– Jag gillade att vara där uppe i luften. Jag sade till Marcelo att jag gärna hade fortsatt, säger han.

Redan på onsdag är det allvar igen. Då väntar semifinalreturen i Champions League hemma på Santiago Bernabéu. Real ska försöka vända 3–4 mot Manchester City i hopp om att nå finalen i Paris om en månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!