Real Madrid vidare i CL efter tavla och straff

Real Madrid är vidare till kvartsfinal i Champions League efter 3–1 mot Atalanta. Det kan man bland annat tacka en målvaktstavla och en Sergio Ramos-förvaltad straff för. Även Manchester City är vidare efter en komfortabel 2–0-seger mot Borussia Mönchengladbach.

Sergio Ramos jublar över sitt straffmål.

Fotboll2021-03-16 22:57

Real Madrid hade 1–0 med sig inför det andra och sista Champions League-mötet med Atalanta.

Hemma i den spanska huvudstaden tog man ledningen lite mer än en halvtimme in i första halvlek efter att Atalantas målvakt Marco Sportiello visat upp sin mer givmilda sida. Sportiello fick en bakåtpassning varpå han lyckades rensa bollen rakt i gapet på Luka Modric. Den passningsskicklige kroaten tackade genom att snabbt ta sig framåt och servera Karim Benzema som enkelt sköt in 1–0.

Klinisk Ramos

Ledningen fördubblades i andra halvlek när Vinícius Júnior blev fälld vid straffområdesgränsen. Straff tilldömdes och fram stegade lagkaptenen Sergio Ramos. Mittbacken gjorde inget misstag utan sköt in 2–0 i Sportiellos högra hörn.

Där och då hade Atalanta en dryg halvtimme på sig att göra tre mål på den spanska jätten för att avancera. Luis Muriel skruvade in en frispark i 82:a minuten och gav Atalanta lite hopp igen. Ridån drogs dock ner helt och hållet bara någon minut senare när Marco Asensio sköt in 3–1 för det spanska huvudstadslaget.

Real Madrid seglar därmed vidare till kvartsfinal efter totalt 4–1 över två matcher mot Atalanta.

– Målet var att gå vidare och det uppnådde vi med gott resultat. Vi kunde ha gjort ännu fler mål och vi är nöjda med prestationen, säger Ramos efter matchen.

Belgiskt drömmål

Även Manchester City är vidare till kvartsfinal.

Den engelska serieledaren hade 2–0 inför hemmamatchen mot Borussia Mönchengladbach, och det dröjde inte länge innan en kvartsfinalplats var mer eller mindre säkrad.

I tolfte minuten fick Kevin De Bruyne bollen strax utanför straffområdet. Belgaren tog emot, laddade och fick in en perfekt träff med vänsterfoten och skickade bollen via ribban och in i nät.

Drygt fem minuter efter De Bruynes drömmål stack Ilkay Gündogan i djupled. Tysken fick en perfekt boll serverad till sig av Phil Foden och placerade snyggt in bollen i nät.

– Starten hjälpte såklart mycket. Vi hade bra tålamod i början. Sedan när vi gjorde två mål gav det oss lite lugn då vi visste att de skulle behöva attackera mer. Men vi kontrollerade matchen och hade några chanser i andra halvlek, säger Kevin De Bruyne till BT Sport.

Manchester City vann med 2–0.

Sedan tidigare är Liverpool, PSG, Porto och Dortmund vidare. Kvartsfinalerna lottas 19 mars.

Fakta: Så fortsätter Champions League

Sex av åtta lag är vidare till kvartsfinal: Real Madrid, Manchester City, Liverpool, PSG, Porto och Borussia Dortmund.

Onsdag 17 mars spelar Lazio–Bayern München och Chelsea–Atlético Madrid. Vinnarna tar de två sista kvartsfinalplatserna. Kvartsfinalerna lottas fredag 19 mars och spelas 6 och 7 april med returmöten 13 och 14 april.

Semifinalerna spelas 27 och 28 april med returmöten 4 och 5 maj.