Real Rimforsa blickar mot toppen

Jag ber Rasmus Lundahl titta upp mot toppen på "Tornet" i Linköping. Han gör det så gärna. Det finns en symbolik i detta. Rimforsa IF kan gott kallas Real Rimforsa i år efter den med division fem-mått mätt fantastiska truppen. Allt annat än en topplacering vore ett klart underbetyg.

Fotboll2010-03-26 07:27

Rasmus Lundahl är en Rimforsapojk som debuterade i A-laget som väldigt ung, men som aldrig tidigare spelat i ett så bra RIF - trots att nivån aldrig varit lägre.
- Vi har inte spelat i femman sedan jag kom tillbaka till klubben efter åren i Åtvidaberg och Hjulsbro. Truppen känns klart intressant...
Vi förstår.
Utöver Rasmus själv, som faktiskt suttit på bänken i flera matcher i superettan (Åtvidabergs FF), vimlar det av spelare med meriter i division två och tre. Kolla här: Martin Persson (Kenty), Henrik Persson (Hjulsbro), Johan Zeylon (Gullringen), Johan "Girra" Gustafsson (Gullringen), Marcus Blomberg (Gullringen), Tobias Lundh (Gullringen), Rikard Borgh (Kenty), Mikael Philipsson (Gullringen), Daniel Larsson (Gullringen), Robert Damm (Kenty och Gullringen), Linus Hjelm (Gullringen).

Imponerande lag
Ni hajar läget. Med det här laget går det inte att misslyckas i den näst lägsta divisionen. Jag tror inte ens att vi behöver ta till den här gamla hederliga klyschan: "Bollen är rund och att allt kan hända..."
Rasmus Lundahl säger så här:
- Vi har ett imponerande lag, bättre än på många, många år. Synd bara att vi åkte ur fyran förra säsongen. Jag tycker faktiskt att vi matchar division tre-lag med den här truppen.
Han säger också:
- Vi siktar på serieseger, det finns inget annat.
Bollskicklige Lundahl är samtidigt noga med att poängtera att det inte på något sätt är självskrivet att RIF vinner.
- Det finns som alltid i en serie ett par riktigt starka lag. Ta bara FC Innerstan. De är nykomlingar, men blir säkert riktigt farliga. De har ett par killar som spelat i ettan och tvåan.
Seriepremiären mellan just Innerstan och Rimforsa har därför alla förutsättningar att bli en maktkamp om vem som är bäst i serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!