Reals första förlust – Espanyol skrällde

Ett svajigt Real Madrid åkte på säsongens första förlust, 1–2 borta mot Espanyol. Det gav Alexander Isaks Real Sociedad chansen att ta över serieledningen. Men Getafe satte stopp.

Det ville sig inte för Karim Benzema och hans Real Madrid borta mot Espanyol.

Det ville sig inte för Karim Benzema och hans Real Madrid borta mot Espanyol.

Foto: Joan Monfort/AP/TT

Fotboll2021-10-03 18:39

Real Madrid har haft en långtifrån katastrofal säsongsstart och toppar fortsatt La Liga. Men de senaste åtta dagarna har inte varit något vidare.

Först blev det bara 0–0 hemma mot Villarreal i ligan förra lördagen. Sedan kom 1–2-bottennappet hemma mot moldaviska Sheriff Tiraspol i Champions League.

Och på söndagen kom också säsongens första ligaförlust för ett skadedrabbat Real Madrid, när Espanyol vann med 2–1 på hemmaplan.

"Ska prestera bättre"

Raúl de Tomás, som inledde sin fotbollskarriär i Real, kastade sig fram och stötte in Adrián Embarbas låga inlägg i den 17:e minuten. Och efter en timmes spel rann Aleix Vidal igenom Realförsvaret och placerade in 2–0.

Karim Benzema reducerade med 20 minuter kvar att spela, men det blev inte mer än ett tröstmål den här eftermiddagen.

– Vi kändes inte särskilt bekväma där ute. Vi släppte in ett tidigt mål och då blir det automatiskt jobbigare, säger Real-backen Nacho.

– Vi saknar flera spelare men vi har fortfarande en bra trupp och ska kunna prestera bättre än vi har gjort i de tre senaste matcherna.

Isak nära att avgöra

Resultatet innebar att Real Sociedad fick chansen att ta över serieledningen senare på kvällen.

Men borta mot Getafe blev det bara en poäng, 1–1, och Sociedad är trea i tabellen, på samma poäng som Real Madrid och Atlético Madrid.

Alexander Isak, som har varit skadad, inledde på bänken men byttes in i början av andra halvlek. På tilläggstid var den svenske anfallaren mycket nära att ordna tre poäng till bortalaget, men skottet räddades av David Soria.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!