VIF testar ny formation i första matchen: "Spännande"

Vimmerby IF spelar årets första match på lördagen.
Vimmerby IF spelar årets första match på lördagen.

Årets första test väntar Vimmerby IF, som spelar träningsmatch borta mot Smedby. Nya spelare och en ny formation är några spännande ingredienser på förhand. "Vi börjar komma i ordning", säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Fotboll 9 februari 2024 16:54

Ja, VIF dam beger sig till Norrköping på lördag för att träningsspela mot divison 1-laget Smedby AIS.

Det blir första matchen under 2024 för gulsvart, som slutade tvåa i division 2 förra säsongen. Nu befinner sig laget några veckor in på försäsongsträningen.

– Vi börjar komma i ordning, men det är mycket försäsong kvar. Vi har lagt mest fokus på att få igång kropparna och få upp orken, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Jämfört med förra säsongen har tre nya spelare tillkommit till laget. En trio från Kenty bestående av Sarah Falkevall, Naomi Guander och Linn Arodell.

– Sarah och Naomi är jätteduktiga, de är trygga med bollen och har båda två en fin snabbhet och bra spelförståelse. De kommer vara en tillgång för oss. Linn återhämtar sig från en skada men kommer säkert tillföra mycket när hon är frisk.

Finns det någon som imponerat lite extra under försäsongen?

– Vera (Andersson) visar att hon tänker vara med och utmana om en plats på riktigt. Reta (Hanno) är också en yngre spelare som vågat ta för sig lite mer. Det kommer en del underifrån. Sen har övriga också sett bra ut och är på gång. Det känns som vi inte tappat så mycket ork.

Pierre Brorsson berättar att VIF ser lördagens match som en träning, där de kommer testa en ny formation.

– Vi kommer att spela 4-3-3 för första gången. Vi ska försöka komma rätt i positionerna och pressa på ett annat sätt än tidigare. Det blir spännande.

VIF-truppen

Startelvan: Felicia Johansson – Naomi Guander, Saga Stejdahl, Molly Levin, Matilda Älvehag – Frida Pöder, Julia Rosin, Kujtese Rexha – Stina Kägu Bragsjö, Nathalie Johansson, Sarah Falkevall.

Avbytare: Reta Hanno, Tessa Svensson, Minea Snickars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa