På sin hemsida berättar Bullerby Cup om nyheterna för nästa års upplaga av cupen. Den pågår bara under tre dagar istället för fyra dagar. Alltså är det från torsdag till lördag istället för söndag.
Leif Carlsson, som är cupgeneral för Bullerby Cup, berättar om beslutet:
– Det är många lag som varit här som haft önskemål om att minska antalet dagar. Samtidigt har vi också känt att vi vill komprimera lite, säger han.
– Nu blir det två matcher per dag, istället för som tidigare, att det vissa dagar bara blivit en match för en del lag. Två matcher klarar man av och det blir roligare om man får spela mer varje dag.
Leif Carlsson tror inte att det kommer vara något problem att ha ett tätare schema.
– Vi har räknat på det här och det bör inte vara några problem. Vi har bra tillgång till planer och en organisation som klarar av det, förklarar cupgeneralen.
– Vi tror det här kommer bli bättre helt enkelt. Både vi som arrangör och lagen tycker det är positivt.
Trots att speldagarna har minskat, finns fortfarande möjligheten att sova över i Vimmerby mellan lördagen och söndagen.
– Det är bra för lagen som har sena matcher. Sedan kanske man vill stanna i kommunen en extra dag och se sig omkring. Det är bra för Vimmerby kommun också om vi får folk att stanna en dag extra.
Tidigare har Bullerby Cup varit för 10- och 12-åringar. Till 2019, i samband med klubbens hundraårsfirande, började Vimmerby IF med ytterligare en åldersklass, för 13- och 14-åringar. Det fortsätter de med i år.
Redan nu, 10 månader innan cupen, har många lag anmält sig.
– Ungefär sextio lag har anmält sig, så det ser lovande ut, berättar Leif Carlsson.
Hur många lag siktar ni på?
– Ungefär som i år. Runt 190, upp emot 200 lag, är lagom. Det är vad vi klarar av organisatoriskt. Hamnar vi där någonstans är vi nöjda.
Vad gör ni om det blir för många lag? Är det först till kvarn som gäller?
– Ja, så är det.
Har det hänt någon gång att ni behövt tacka nej till ett lag?
– För ett antal år sedan fick vi tacka nej till några lag. De senaste åren har vi inte behövt det. Det är alltid tråkigt när man måste göra det, men någonstans måste man sätta stopp. Det finns en gräns för vad man klarar av organisatoriskt, men planer och annat.