Kan ni reda ut den här krisen, Kisa BK? – "Synd om killarna"

Det är kris i Kisa BK:s herrlag. På något annat sätt kan vi inte tolka det faktum att laget bara fick ihop elva spelare senast – i division fyra! "Det är jättefrustrerande att det har blivit så här och jag tycker synd om killarna i laget", säger den luttrade tränaren Alexander Holmberg.

Kisa-tränaren Alexander Holmberg.

Kisa-tränaren Alexander Holmberg.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-05-18 08:30

Noll poäng. 

Supertunn trupp. 

Säsongen har hittills varit en riktig missräkning och stor besvikelse för division tre-degraderade KBK. 

Det har nog till och med gått värre än vad de flesta anade på förhand. Hela året har laget brottats med att försöka få ihop tillräckligt med spelare, till matcher och träning. I måndags kom det största bakslaget. Då ställde Kisa upp med bara elva spelare i hemmamötet mot BK Derby. 

– Det var flera orsaker till det, bland annat skador och avstängningar. Det är klart att det är en jobbig situation. Jag är van att ha en trupp på 25-30 spelare. Jag försöker ge killarna de bästa möjliga förutsättningar som finns, men det är tufft och svårt som läget är, säger Holmberg och suckar. 

Är det så att du funderat på din egen roll. Om du rentav ska hoppa av tränaruppdraget?

– Nja, jag kan inte säga att jag har de tankarna just nu. Jag kommer inte lämna spelarna i sticket och tänker inte överge det här skeppet. Det är tillräckligt turbulent som det är. 

I nästa andetag anar man en viss irritation mot de som styr högre upp i föreningen. 

– Det har inte alls blivit så som det var sagt när jag gick in i det här projektet från början. Då kändes det som att det fanns ett mål att sträva efter och att vi skulle försöka stabilisera upp kring A-truppen. Jag känner inte att jag fått något direkt gensvar och känslan är att det saknas en tydlig målsättning. 

Är det också så att man från ledningshåll har riktat kritik mot dig?

– Nej, inte på det sättet som jag känner till. Jag kan bara gå till mig själv och jag vet hur mycket tid och energi jag lägger ner på det här. Men återigen, det är väldigt frustrerande. 

Det har pratats ganska länge om ni ska få in nya spelare. Vad har du att säga kring det?

– Det finns absolut trådar ute och ledningen försöker febrilt få in nyförvärv och det är ju bra, men det handlar trots allt om de ska krita på övergångspapperen också. Där är vi inte. 

Vad är det allra viktigaste för er just nu som lag?

– Att vi lyckas signa upp nya spelare. Vi skulle behöva minst sju nya som jag ser det, men det vore förstås också otroligt välkommet med fyra-fem i det här läget som vi befinner oss, säger Holmberg och fortsätter:

– Lika viktigt är självklart att vi lyckas motivera spelarna i den befintliga truppen. Jag får ju frågor om varför de ska fortsätta spela i Kisa när det är så här. Det blir tyvärr en dominoeffekt. 

På söndag väntar ny match för KBK, bottenkollegan Studenterna på bortaplan.

Får du ihop lag då?

– Haha, det hoppas jag verkligen. Jag har skickat ut en kallelse till 16 spelare och jag har fått svar från tio hittills. Så det verkar lösa sig. 

Är någon av de här 16 spelarna ett nytillskott?

– Nej. 

Vad skulle det betyda för er att bryta förlustsviten och istället bli ett vinnande lag mot Studenterna?

– Det vore såklart jättekul för killarna och alla vill vinna fotbollsmatcher, men just nu tror jag inte det skulle förändra så mycket i grunden. Situationen med tunn trupp skulle fortfarande vara densamma och de strukturella frågorna skulle finnas kvar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om