Regntung plan höll på att fälla serieledarna mot bottenlaget

Toppen mot botten kunde bara sluta på ett sätt. Eller? Jo, Rimforsa låg länge under med 2–1 borta mot Mjölby, men två sena mål av Sam Lenneman Söderberg gav seger med 3–2. "Det blev lite väl spännande, men sådana här segrar är alltid extra sköna", sa RIF-tränaren Mats Andersson.

Sam Lenneman Söderberg avgjorde för Rimforsa.

Sam Lenneman Söderberg avgjorde för Rimforsa.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-08-21 20:52

Rimforsa kom med en 7–0-seger i ryggen i derbyt hemma mot Kisa. På onsdagen ställdes de mot ett annat lag som krigar i botten. Mjölby Södra Turabdin skulle visa sig bli en betydligt svårare nöt att knäcka.

RIF gjorde visserligen 1–0 efter fyra minuter genom Adam Stragnefeldt, assisterad av Danil Rambin. Sedan tog det stopp.

Hemmalaget kvitterade innan halvtid och drygt tio minuter in i andra vände de till 2–1.

– Vi hade det lite svårt idag. Det regnade rejält så Mjölbys natusgräsplan blev väldigt långsam och svårspelad för oss som är vana vid konstgräset numera. Dessutom släppte vi till billiga mål. Vid kvitteringen kom deras spelare en mot fem, men fick till ett bra skott. Sedan missade vi markeringen vid 2–1 och då kunde de nicka in ledningsmålet.

Tiden rann iväg för Rimforsa som hade svårt att få till sitt spel. Kvarten från slutet kom dock kvitteringen. Och tio minuter senare avgörande 3–2. 

Båda målen gjorda av Sam Lenneman Söderberg.

– Han gjorde två mot Kisa senast också och är riktigt het. Det avgörande målet var riktigt fint. Linus Gustafsson slog en öppnande passning till Sam som kom fri och avgjorde.

Lenneman Söderberg fick plus tillsammans med Henrik Isaksson och Linus Gustafsson.

– Dess värre fick båda mittbackarna Hugo Johansson och Petter Melkersson kliva av med stukningar. Vi får se om de kan spela på söndag igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!