Rejäl urladdning från Vimmerby – krossade Vetlanda

Vimmerby IFs herrar hade lekstuga i bottenmötet mot Hvetlanda på hemmaplan. Seger med hela 5-0 och viktiga tre poäng när man nu blickar uppåt i tabellen. "Nu kan vi klättra lite", säger Rickard Thuresson som gjorde två mål.

Haris Dreco jublar efter ett av sina mål för Vimmerby IF.

Haris Dreco jublar efter ett av sina mål för Vimmerby IF.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-05-26 21:15

Vimmerby har inte haft den säsongsstarten som man hade önskat och under fredagskvällen kom en rejäl urladdning från de gulsvarta. Man gjorde saken enkel i hemmamötet mot Hvetlanda GIF och körde över gästerna med 5-0. En som klev fram var veteranen och 36-årige anfallaren Rickard Thuresson.

Han klev fram med två kassar i krossen.

– Det var en bra prestation från vår sida. Efter 2-0-målet tar vi över kraftigt och det känns rättvist. Nu kan vi klättra lite och vi har ett bra lag när vi får ihop det, säger Thuresson efter slutsignalen.

Vad säger du om din egen insats?

– Skönt att vara skadefri och även om man är gammal har man lite kvar.

Precis som Rickard Thuresson var det en annan tvåmålsskytt som stack ut i matchen. Haris Dreco satte 1-0 på straff tidigt i matchen och fyllde på med sitt andra i andra halvlek. Vimmerby kunde bära sig på den vågen hela vägen ut. Huvudtränaren Patrik Gunnarsson var nöjd över båda lagets delar.

– En väl genomförd match av samtliga. Vi håller ihop det och det är jävligt skönt att hålla nollan. Jag är jättenöjd med matchen och det var lite urladdning. Det är så här jag hoppades på att det skulle bli. Vi byter ganska mycket så det är många som får känna på det i dag. En bra insats defensivt. Det är ingen snack om det, vi är bättre än dem. Jag är nöjd med 5-0, säger en glad VIF-tränare. 

Vimmerby vann med 5-0 mot Hvetlanda.
Vimmerby vann med 5-0 mot Hvetlanda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!