HM IS med stark vändning i derbyt mot HFK

Tredje raka. Dessutom mot en formstark lokalkonkurrent. HM IS toppar serien efter 5–3-segern hemma mot Hultsfred. "VI tog över taktpinnen direkt i andra och stod för en riktigt stark vändning", sa HM IS-tränare Stefan Frejd.

Emma Sjökvist bidrog med mål sin vana trogen när HM IS besegrade HFK i derbyt.

Emma Sjökvist bidrog med mål sin vana trogen när HM IS besegrade HFK i derbyt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-28 21:36

HM IS och HFK hade det kämpigt under vårsäsongen. I höst hade båda lagen inlett med två raka segrar, så det var en spännande drabbning som avgjordes på Slättvallen på måndagskvällen.

HM IS tog ledningen efter en kvart då Lovisa Nilsson slog ett inlägg som blev till ett välplacerat avslut då bollen letade sig in i mål. HFK:s rutinerade skyttedrottning Caroline Phalén vände sedan för gästerna med en snabb kvittering och 2–1 innan halvtid.

undefined
Caroline Phalén gjorde mål för Hultsfred.

– Vi gjorde det bra första 35 minuterna i första, men slappnade av lite för tidigt sedan, sa Stefan Frejd som fick se sitt lag komma med en riktig urladdning i andra halvlek.

HM IS gick då från 1–2 till 5–2 efter först två mål av Kristina Petrovska och sedan två mål av Emma Sjökvist. Caroline Phalén reducerade sedan till 5–3 kvarten kvar, men närmare än så kom inte HFK.

– Vi hade bud på 5–4, men totalt sett vann HM IS rättvist. Vi fick inte spelet att stämma alls idag. Vi kämpade och slet, men fick inte till passningsspelet, sa Christian Johansson i HFK.

undefined
Kristina Petrovska bidrog med flera mål för HM IS.

HM IS tog tredje raka segern och leder serien. Stefan Frejd var belåten med lagets insats.

– Vi tar en fullt rättvis seger. Hela laget gör det bra, men Elsa Dahlström och målvakten Aydan Rustamli är värda ett extra plus för sina insatser, sa han.

Hultsfreds Emma Billing i kamp med HM IS Nellie Davidsson.
Hultsfreds Emma Billing i kamp med HM IS Nellie Davidsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!