VIF avslutade med målkalas mot Tinnis – hon satte fem

Hur avslutar man en säsong? Tja, varför inte som Vimmerbys damer. På topp. VIF krossade nästjumbon Tinnis och vann med 11–1. Frida Pöder briljerade med fem fullträffar: "Äntligen lossnade det".

Här har precis Frida Pöder gjort ett av sina fem mål i matchen för Vimmerby.

Här har precis Frida Pöder gjort ett av sina fem mål i matchen för Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-10-01 17:45

De 132 åskådarna på Arena Ceos var måhända lite frusna på grund av vädret. Tur då att spelet och målen kompenserade med värme. Vimmerby avslutade nämligen seriespelet på allra bästa sätt. 

– Jätteskönt att vi kunde avsluta så här bra. Första halvlek kanske inte var vår bästa, men i andra var vi riktigt bra, tyckte både Frida Pöder och Nathalie Johansson.

De båda anfallarna var två av matchens främsta – och gjorde åtta (!) mål tillsammans. Pöder fem, Johansson tre. 

– Jag tycker att jag haft lite svårt att få dit bollarna, men idag (lördag) satt avsluten. 

Ett av målen var ett klassmål i den högre skolan. En åskådare jämförde med "Kurre" Hamrins klassiker från länge, länge sedan. 

– Jodå, det var ganska så snyggt och så avslutade jag med en tåfjutt, sa Pöder och skrattade. 

Forwardskollegan Nathalie Johansson gjorde sin vana många mål och skaffade sig ett utmärkt läge att återigen sno åt sig titeln som seriens bäste målskytt. 

– Vi får se. I fall hon (Kentys Sarah Falkevall) når ifatt så är det bara att gratulera henne, sa "Natta".

Hon gjorde 36 mål totalt. I skrivande stund har Falkevall gjort 29 mål och har två matcher på sig att hämta in försprånget. Övriga tre VIF-mål i matchen mot Tinnis gjordes av Stina Kägu Bragsjö 2 och Emmy Karlsson. Segern innebär att Vimmerby kommer att nå sitt mål för säsongen, vilket gladde både spelare och ledare. 

Tränaren Mikael Rinaldo var mycket belåten med både det och med lagets insats mot Tinnis.

– Vi var klart bättre än dem och jag är jättenöjd med säsongen som helhet. Vi nådde vårt mål och ordnade nytt kontrakt i division två. 

Fortsätter du nästa säsong?

– Det är inget klart. Vi har inte diskuterat något än. 

Här är lagets bästa spelare mot Tinnis: 

3 stjärnor: Frida Pöder

Fick det att lossna rejält i målskyttet. Fem fullträffar, vilket hon aldrig tidigare mäktat med i VIF-dressen. Pöder var verkligen på rätt plats vid rätt tillfälle och var mycket bra. 

2 stjärnor: Stina Kägu Bragsjö

Gjorde två mål och var rejält på hugget i serieavslutningen. Låg också bakom flera av mål och var svårstoppad på sin kant. 

1 stjärna: Nathalie Johansson

Seriens bästa spelare? Jo, förmodligen. Har visat hög klass hela säsongen och har så många kvaliteter som spelare. Lika skicklig avslutare som hon är som framspelare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!