Revansch i sikte för VIF

Med två raka uddamålsförluster har Vimmerby inte fått någon alls vidare start på hösten. På lördag hoppas de hitta tillbaka till vårformen när det vankas hett derby mot Högsby.

Vimmerby IF vill hitta tillbaka till vårformen igen.

Vimmerby IF vill hitta tillbaka till vårformen igen.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-17 18:30

6–1, 6–0, 3–0, 2–0. Så här såg det ut för Vimmerby IF under större delen av våren. De radade upp komfortbala segrar, hade ett målsnitt på 2,83 per match och gick till sommaruppehåll som serieledare.

Nu, två omgångar in på hösten, ser det inte riktigt lika ljust ut för VIF. Med två raka 2–1-förluster har laget tappat sin förstaplats och är nu trea, en poäng bakom serieledande Smedby. Nu gäller det att Vimmerby får fart på maskineriet igen för att bibehålla sin topplacering.

– Vi har skapat mycket målchanser senaste två matcherna, men det gäller att förvalta dem. Vi måste bli spetsigare, säger Vimmerbys tränare David Lindgren.

I morgon hoppas Vimmerby kunna vända på den nedåtgående trenden, men det kommer inte bli lätt. Det är nämligen Högsby och ett hett derby som väntar dem hemma på Skobes arena.

– Förra matchen mot dem blev av derbykaraktär med mycket tufft spel. Lär säkert bli likadant nu igen, menar David Lindgren.

Vårmatchen mellan de båda lagen slutade 3–3 efter att Vimmerby hämtade ikapp ett tvåmålsunderläge med kvarten kvar. På lördag är det ett revanschsuget VIF på många sätt.

– Vi vill bara gå ut och gasa på nu, säger Lindgren.

Ted Åström Åberg är fortsatt avstängd och kommer missa även nästa match för VIF. Victor Gustavsson rehabar fortfarande efter sin ljumskskada. En som är kvitt sin ljumskskada är Abdulrahman Kharma som nu är matchklar igen. Joakim Storm har haft en fin form i Akademilaget senaste tiden och Lindgren ville att han skulle vara med i morgondagens trupp, men så blir det inte.

– Vi har haft en strulig vecka så vi hann inte flytta över honom (Joakim) i tid. Vi får spara honom nu istället.

Derbydags

Vimmerby IF–Högsby IK Tabelltrean Vimmerby kommer med två sura uddamålsförluster i ryggen. Nu gör de hemmapremiär för hösten mot sjuan Högsby som ”bara” slog jumbon Grebo med 3–2 i sin förra match. Vimmerbys trupp: Nic Rydholm, Andre Nunes Vieira, Rickard Thuresson, Niklas Gunnarsson, Karl Bertil Jonathan Fält Öhr, Adam Kisitu, Simon Sandholm, Mohammad Jafr Mostafa, Mohammed Shafa Ibrahim, Simon Larsson, Markus Ahl, Oskar Bergman, Karl-Viktor Söderquist, Abdul Mojeb Abdul Majed, Amel Komina, Abdulrahman Kharma, Gustaf Johansson. Vi tippar: 3–1
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!