Revanschlystnad i DSK efter deppiga våren: "Satt sig i huvudet"

Fem raka förluster. Så avslutade Djursdala SK vårsäsongen. Men nu har det gått några veckor och tränaren David Henriksson blickar fram emot en höstsäsong där kontraktet ska säkras. "Jag är ganska säker på att vi kommer klara det", säger han till Sporten.

Djursdala SK hade en tung avslutning på vårsäsongen. Nu väntar en höst med jakt på nytt kontrakt.

Djursdala SK hade en tung avslutning på vårsäsongen. Nu väntar en höst med jakt på nytt kontrakt.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-08-03 09:30

24 maj var senaste gången Djursdala tog hem tre poäng i en fotbollsmatch. Efter det följde ett kryss mot Hultsfred och sedan fem raka nederlag. Man kan förstå att det är med blandade känslor som tränaren David Henriksson tar sig an säsongens andra halva.

– Vi har satt oss i en dålig sits, så det känns lite vemodigt att dra igång igen. Men vi har en bra uppgift framför oss och jag är ganska säker på att vi kommer klara det. Vi måste kämpa hårt och ta det match för match.

Uppgiften är såklart att säkra ett nytt division 5-kontrakt.

Djursdala innehar just nu den negativa kvalplatsen, på 13 inspelade poäng, med ett hyfsat antal poäng ner till Ariel och jumbon Södra Vi på nedflyttningsplatserna.

undefined
David Henriksson delar med sig av sina tankar inför omstarten.

Enligt DSK-tränaren har det varit effektivitet kring motståndarnas mål som stjälpt laget många matcher.

– Det är flera matcher där vi haft spelövertaget och spelat fin fotboll men inte fått dit bollen. Jag tänker exempelvis på Lojal-matchen (DSK förlorade med 1–0), och det finns flera andra tillfällen när det varit samma visa, säger Henriksson och fortsätter: 

– Vilket har gjort att det sätter sig i huvudet på oss. När vi inte sätter chanserna och motståndarna tio minuter senare gör mål går vi rätt ner i källaren. Så har det sett ut i princip hela säsongen. Men jag är övertygad om att det kommer släppa. Det kommer vara ett revanschsuget lag på planen i höst.

Sedan tidigare är det känt att Jakob Karlsson lämnar, vilket är ett tungt tapp för DSK. Dessutom kommer Erik Jigsved, som varit med sporadisk, flytta för militärtjänstgöring. Annars ser truppen intakt ut.

– Vi har fått ihop en god lagsammanhållning där spelare trivs, så känslan är att det inte kommer vara fler som lämnar. 

Har det tillkommit några nya spelare efter uppehållet?

– Nej, det har det inte. Det är inte heller något som vi jobbar med aktivt, men det är inte omöjligt att det kan hända något i höst. Det vet man aldrig.

Djursdala inleder höstsäsongen med en riktigt viktig match direkt, borta mot åttondeplacerade SK Lojal som har tre fler poäng än Henrikssons gäng.

– Lojal är ett skickligt lag och har många duktiga spelare. Jag hoppas att vi kan visa att vi är mer vältränade och besegra dem på det sättet. Men det finns inget utrymme för någon underskattning, det är hårt jobb som gäller. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!