Ricky Gustafsson fyramålsskytt i DSK-kross

Djursdala stod för en rejäl överkörning när laget tog emot Överum i den andra kvalomgången till division fem. DSK vann med hela 7–1 och lagets Ricky Gustafsson gjorde fyra mål i matchen.

Djursdala tog en övertygande seger i den andra kvalomgången där laget mosade Överum med hela 7–1. Foto: Ossian Mathiasson (Arkiv)

Fotboll2017-10-14 15:16

Djursdala gjorde 1–0 tidigt efter att Fredrik Nilsson rykte sig loss och satte dit bollen. Hemmalaget tog redan här ett grepp om matchen och 2–0-målet som kom var snarlikt det första, men denna gång var målskytten Ricky Gustafsson. Första halvlek slutade 2–0, men hemmalaget hade bud på mer.
– Vi kunde ha gjort fler mål innan halvtid. Överum hade även en frispark i ribban under första halvleken, säger DSK-tränaren Torbjörn Allvin.

Djursdala fick sedan en drömstart på den andra halvleken då Patric Larsson fixade 3–0 direkt. Ricky Gustafsson gjorde ytterligare tre mål för DSK och Felix Grönqvist nätade även en gång. Slutsiffrorna skrevs till slut till 7–1 efter att Överum fått ett tröstmål i slutet i form av ett självmål.
– Vi körde över dem fullständigt i andra halvlek. Vi kämpade på och stod för fin anfallsfotboll, menar Torbjörn Allvin.

Hela hemmalaget beröms efter match. Mittbacksparet Johannes Karlsson och Dzenan Hrnic var de bästa DSK-spelarna tillsammans med fyramålsskytten Ricky Gustafsson. I Överum var kaptenen Elias Nirvin bäst.

I den sista kvalomgången gör Djursdala upp mot SK Lojal på Ekensved om förstaplatsen och steget upp till division fem.