RIF kvitterade sent – fick med sig en poäng i cupen

Rimforsa IF fick med sig en poäng i premiären av Östgötacupen. Nyförvärvet Anton Aamodt kvitterade sent borta mot Grebo IK och ordnade oavgjort. "Det märktes att vi var lite ovana vid stor plan i matchinledningen", säger tränaren Mats Andersson.

Olle Ekströms Rimforsa IF fick med sig en poäng.

Olle Ekströms Rimforsa IF fick med sig en poäng.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-02-27 15:10

Rimforsa IF skulle egentligen ha premiärspelat i Östgötacupen redan förra helgen. Då fick matchen mot Brokinds IF skjutas upp.

På söndagen var det till slut dags för svartvitt att kliva in och slåss om poäng, när man gästade Grebo IK. 

Och det blev en mardrömsstart för RIF när Grebo prickade in 1–0 efter bara tre minuters spel.

– Tyvärr släpper vi in det där tidiga målet och Grebo är bättre än oss första tio minuterna. Det är vår första match på stor yta och det märktes att vi var lite ovana vid det, säger Mats Andersson, tränare i Rimforsa IF.

Hemmalaget åkte på en utvisning med tio minuter kvar att spela och RIF fortsatte att trycka på. I den 83:e minuten höll sig nya anfallaren Anton Aamodt framme och skickade in 1–1, vilket blev matchens sista mål.

– Det var absolut rättvist att vi lyckades kvittera. Vi var värda att gå därifrån med tre poäng, om något lag skulle ha haft tre pinnar, menar Andersson, som var nöjd med stora delar av det han fick se.

– Ja, i andra halvlek äger vi matchen stundtals och det var en riktigt bra premiär på så sätt. Vi spelar med bra tålamod hela matchen och när vi väl går så gör vi det ordentligt. 

Andersson berömmer även målskytten Anton Aamodt, som fick hoppa in med halvtimmen kvar att spela.

– Han har sett vass ut på försäsongen.

Mittbacksparet Hugo Johansson och Henrik Isaksson var bäst i RIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!