Så är läget i våra lokala division 2-lag

Rimforsa IF jagar sin första poäng i årets serie. Vimmerby IF vill fortsätta vara bland de tre bästa i sin. Sporten har kollat läget hos division 2-lagen inför lördagens matcher.

Rimforsa IF och Vimmerby IF är i farten på lördagen.

Rimforsa IF och Vimmerby IF är i farten på lördagen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-09-18 07:00

För Rimforsa IF:s damer har säsongen som nykomlingar i division 2 varit tuff. Laget står fortsatt på noll poäng inför lördagens bortamatch mot Bankeryds SK. 

– Det viktigaste är att vi håller ihop lagdelarna och inte faller igenom när vi släpper in ett mål. Sen har vi många unga spelare i laget som givetvis behöver lära sig en del, säger RIF-tränaren Mats Andersson, som vill se mer mod när hans lag går till attack:

– Vi måste våga mer framåt och det får inte vara krampaktigt. 

RIF har fortfarande chans att klara nytt kontrakt i "tvåan". Eftersom bara ett lag åker ur då Egnahems BK drog sig ur serien så är RIF bara en poäng bakom Fredriksdal/Äng i botten. RIF har en match mer spelad än bottenkollegan, men lagen möts nästa söndag. 

– Det är viktigt att inte hänga med huvudena. Vi pratar om det varje match, att chansen finns. Det hade varit kul om vi klarade oss kvar, säger Andersson.

Bottenstriden i RIF:s serie: 

8) Tinnis, 7 poäng (-6)

9) Bankeryds SK, 7 (-6)

10) Fredriksdal/Äng, 1 (-15)

11) Rimforsa IF, 0 (-27)

För Vimmerby IF:s damer är verkligheten en annan. Förhoppningen inför säsongen var att kunna utmana om seriesegern, men efter derbyförlusten mot Tjust för två veckor sedan är det nu sex poäng upp till just Tjust, som leder serien. Med tre matcher kvar att spela vill VIF ändå behålla den minimala chansen som finns. Lördagens motståndare Hultsjö IF Atom har bara tagit tre poäng den här säsongen och ligger näst sist i serien.

– Det är självklart en match vi ska vinna, men inga poäng kommer av sig själva. Vi måste göra jobbet i 90 minuter, understryker Mikael Rinaldo, tränare för VIF.

Mittbacken Nathalie Milton missar matchen på grund av skada. Även Stina Kägu Bragsjö står över, på grund av sjukdom. Nelly Passmark, Jonna Eriksson och Kajsa Gunnarsson är de som är nya i startelvan jämfört med senast, då VIF körde över Runsten-Möckleby med 4–0. 

– Vi får återigen kasta om lite i laget, men jag känner mig jättetrygg med de unga spelarna som kommer in. De visar hela tiden att de vill ta chansen som de får. Jag hoppas att vi kan bygga vidare på segern senast, säger Rinaldo.

Toppstriden i VIF:s serie:

1) Tjust, 18 poäng (+16)

2) Eksjö, 12 (+16)

3) Vimmerby IF, 12 (+12)

4) Runsten-Möckleby, 12 (+11)

5) Team Södermöre, 10 (-4)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!