RIF tog viktiga poäng mot Grebo: "Vi hittade skärpan"

Rimforsa tog en efterlängtad revansch på söndagskvällen när tabellsexan Grebo IK kom på besök. "Det är skönt att vinna fastän man inte är på sin rätta nivå", sa lagets tränare Mats Andersson efter matchen.

David Cederholm gjorde 2–0-målet för RIF och såg till att säkra tre viktiga poäng.

David Cederholm gjorde 2–0-målet för RIF och såg till att säkra tre viktiga poäng.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-07 19:59

Det blev en minst sagt glödhet höstpremiär i Division 4 Västra Östergötland. En seger för Rimforsa satt lite långt inne, vilket kanske inte var så otippat på förhand. Under den första halvleken var det gästerna som hade övertaget.

– Det var en klassisk höstpremiär. Det var bra spel och flera fysiska kamper. Grebo var visserligen lite bättre än oss i den första halvan, men vi hittade skärpan och kom tillbaka in i matchen framåt slutet, säger Andersson och fortsätter:

– Vi pratade igenom det hela under halvtidsvilan och kunde väcka liv i varandra. Ute på planen fick vi ganska så direkt igång spelet och gjorde det mycket bättre i uppspelsfasen. 

undefined
Rimforsa IF:s tränare Mats Andersson är glad över att ha tagit tre poäng hemma mot Grebo.

Rimforsa ryckte verkligen upp sig i den andra halvleken, och bjöd på flera fina fotbollsmål.

– Adam (Stragnefeldt) skruvade in en frispark i krysset och gjorde tjusigt 1–0-målet. Och på slutet satte David (Cederholm) spiken i kistan med 2–0.

Tränaren riktar dessutom ett extra stort plus till målvakten Isak Arvidsson Nägga som fick hålla nollan.

– Målvakten var bäst idag. Han gjorde flera stabila ingripanden, och Grebo hade många avslut på mål. Det känns riktigt skönt att vinna fastän man inte är på sin rätta nivå. Vi var nämligen inte alls lika mycket på hugget som vi varit tidigare, menar Andersson.

På fredag väntar tabelltvåan Hjulsbro IK på bortaplan. HÄR kan ni se tabellen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!