RIF tuffar på – obesegrade i fem raka: "Blixtrar inte om oss"

Rimforsa IF besegrade Vikingstads SK med 3–1. I och med segern fortsätter laget sina fina form, nu med fem raka obesegrade matcher. "Det blixtrar inte om oss", säger Rimforsas tränare Mats Andersson.

Daniel Karlsson gjorde mål i Rimforsas seger.

Daniel Karlsson gjorde mål i Rimforsas seger.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-26 19:57

Efter en mållös första halvlek tog dock gästande Vikingstad ledningen i 60:e minuten.

Men tre mål i matchens sista kvart gav vitsvart segern. Målen gjordes av Noel Jackeltoft, Qalid Adan Haji och Daniel Karlsson.

– Det var riktigt starkt att ta tre pinnar och återigen vända ett underläge, denna gång räckte det till seger. Med bollen är vi inte helt uppe i prestation samtidigt som Vikingstad gör det bra. Det blixtrar inte om oss, men vi är stabila bakåt och är starkare sista 20 när matchen ska avgöras, säger RIF-tränaren Mats Andersson. 

Han är väldigt belåten att det blev en seger när viktiga pjäser saknades. 

– Både Oscar Stridell och Jacob Lindblom var bortresta och Rambin (Daniel) blev sjuk inför matchen. Dessutom saknas Leonard Jonsson Möller. Men det visar på att vi har bra bredd och anpassningsbara killar. En spelare som Adam Stragnefeldt fick till exempel spela vänsterback, trots att han brukar vara på mitten. Det är jäkligt starkt av oss att vinna.

Är det någon du vill lyfta fram lite extra efter segern?

– Jag tycker att vår högerback Linus Gustavsson, nyförvärv inför säsongen från Åtvidaberg, är grym och ligger till stora delar bakom vändningen. Han förtjänar definitivt att lyftas fram.

Rimforsa är efter trepoängaren tvåa i tabellen, med tre poängs marginal upp till serieledande Gottfridsberg. Det enda laget som besegrat RIF denna säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!