RIF vann: "Sista halvtimmen en mardröm"

Andra raka. Rimforsa IF är på gång i division fyra-fotbollen. Mot bottengänget Vadstena tog RIF en rättvis seger (4-1), men det satt hårt åt till slut.

Johan Runeson, tränare i Rimforsa IF, var nöjd efter segern mot Vastena.

Fotboll2018-05-14 21:44

Fem mål i senaste omgången mot Hemgårdarna. Och nu fyra mot Vadstena. Rimforsa har verkligen fått igång målproduktionen. RIF borde kanske ha avgjort det här bortamötet redan i den första halvleken. De svartvita radade upp målchanser och fick visserligen utdelning, men "bara" två gånger.

– Vi skulle nog ha varit i ledningen med 5-0, säger tränaren Johan Runeson.

Men, hemmalaget skapade liv i matchen då de reducerade i det absoluta slutskedet i första halvlek.

För RIF nätade Marcus Karlsson (0-1) och Anders Ramstedt (0-2). Den senare hade även en fot med i det första målet.

Efter paus höjde sig jumbon och nollpoängaren Vadstena. Faktum är att de hade flera möjligheter att nå en kvittering.

– Sista halvtimmen blev en mardröm. Vi blev trötta och det satt verkligen hårt åt till slut. De matade mycket långt. Konstigt att det kan bli så här. Vi äger ju matchen fullständigt första 40 minuterna.

Trots det var det alltså nära poängtapp för RIF.

Med kvarten kvar hade Vadstena en dubbelchans och fem minuter före slutet var de ytterst nära 2-2. Då agerade Robin Gustafsson räddande ängel och fick bort bollen vid mållinjen. Istället för kvittering satte Musti Al-Inizi 1-3 i den 89:e minuten och Daniel Borgny 1-4 i den 90:e.

– Jag tycker faktiskt att Vadstena förtjänar poäng för sitt spel, säger Runeson, som gav extra beröm till målvakten Sebastian Sjöberg, Henrik Isaksson och Tobias Malmberg.

1-4

Vadstena–Rimforsa Division fyra Rimforsas mål: 0-1 (20) Markus Karlsson (Anders Ramstedt), 0-2 (34) Anders Ramstedt (Tobias Lundh), 1-3 (89) Musti Al-Inizi (Daniel Borgny), 1-4 (90) Daniel Borgny).