RIF:s skyttekung om sin förvandling: "Gick ner 13 kilo"

Rimforsa IF har gjort näst flest mål i sin serie. Ändå har man satt sig i ett tufft läge inför säsongsavslutningen. "Vi behöver täppa till bakåt", säger RIF:s skyttekung David Cederholm.

David Cederholm är Rimforsa IF:s bästa målskytt den här säsongen med sina sex fullträffar.

David Cederholm är Rimforsa IF:s bästa målskytt den här säsongen med sina sex fullträffar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-11 21:00

En berg- och dalbana. Så kan man sammanfatta Rimforsa IF:s säsong i division 4 så här långt. Laget har bjudit på sprudlande offensiv fotboll – men haft stora svårigheter med försvarsspelet. Faktum är att RIF gjort 14 mål i serien på sex matcher, vilket är näst flest av alla lag. Det är bara Kisa BK som är bättre, med 17 fullträffar. 

En av de som verkligen tagit ytterligare ett kliv i RIF den här säsongen är David Cederholm. 18-åringen har gjort sex mål hittills och ligger trea i seriens skytteliga. 

– Jag tränade ganska hårt i vintras och gick faktiskt ner 13 kilo. Det är kul att allt slit har gett resultat, säger han inför söndagens måstematch borta mot LWS IF. 

RIF ligger nia i tabellen och har bara två poäng ned till det negativa strecket. Å andra sidan har man bara en poäng upp till just LSW, som ligger fyra. 

– Vi har blandat och gett. Vi har släppt in på tok för många mål och behöver täppa till bakåt nu. Det gäller att vi börjar uppifrån och att alla hjälps åt, säger David Cederholm, som är tillbaka i laget efter sin avstängning. 

Även Noel Jackeltoft och Sebastian Malmgren ser ut att återansluta till RIF-laget. Däremot är målvakten Jonathan Grahn Sherin och Daniel Borgny fortfarande skadade. 

* Matchen mellan LSW och Rimforsa sänds på www.vimmerbytidning.se på söndag, med start klockan 13:55. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!