Riktig stänkare avgjorde när laget gick upp i topp

Oskarshamns AIK har fått en fin start på säsongen. Vinsten mot Ljungskile med 3–2 innebär att de svartvita toppar division ett-tabellen.

Oskarshamns AIK fortsätter att imponera i södra ettan. Segern mot Ljungskile innebär serieledning.

Fotboll2021-05-03 10:26

Besvikelsen efter den oavgjorda matchen mot Åtvidabergs FF var påtaglig. Hemma mot Ljungskile fick Oskarshamns AIK revansch och tog tre poäng. Sadmir Zekovic inledde målskyttet när han pangade in 1–0 i slutet av den första halvleken. Direkt i inledningen av den andra kom ett nytt psykologiskt viktigt mål, då Filip Jägerbrink satte 2–0. Efter reducering kom matchavgörandet då inhoppande Flamur Dzelili stänkte in 3–1 i krysset. Oskarshamns AIK har vunnit samtliga tre hemmamatcher på Arena Oskarshamn och är alltså i topp på söderettan. Förre HM IS- och Vimmerbyspelaren Oskar Stejdahl spelade 83 minuter innan han bytte.